婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

我由上星期日開始,小便時用紙巾抹時有血 (唔係黎M), 量唔多,係每次去完廁所時D分泌有血,有時係D瘀血色, 連續一個星期都係咁, 估計今個星期會黎M

我未試過咁, 呢2日仲好似多左, 去廁所時仲會流出黎,但under就無

book左下星期會做柏氏,但如果我一直都係咁,應該都做唔到paps

大家有無試過咁?好擔心

大宅

Danielle928 發表於 18-7-31 09:31
我由上星期日開始,小便時用紙巾抹時有血 (唔係黎M), 量唔多,係每次去完廁所時D分泌有血,有時係D瘀血色, 連 ...

柏氏抹片只睇子宮脛細胞,要照埋子宮睇下入面有無瘤,朱古力瘤係會令到不規律出血

大宅

我由上星期日開始,小便時用紙巾抹時有血 (唔係黎M), 量唔多,係每次去完廁所時D分泌有血,有時係D瘀血色, 連 ...

我都係咁,上一次完m後,個幾禮拜就開始,已經成個約星期,諗住去照下。sis有冇女醫生介紹?我睇開嗰個成日都睇兩睇就話冇事。只叫我休息多d做下運動月經就準。藥都有粒。

大宅

Babypooh314 發表於 18-8-7 22:59
我都係咁,上一次完m後,個幾禮拜就開始,已經成個約星期,諗住去照下。sis有冇女醫生介紹?我睇開嗰個成 ...

你睇左普通科醫生?如果婦科,應該會照下超聲波等等

大宅

cacamon 發表於 18-8-9 00:06
你睇左普通科醫生?如果婦科,應該會照下超聲波等等

冇睇普通科呀!我呢兩三年都係月經失調,一係好耐先來,一係來得好密,一係來得好長,所以都有間唔中keep住睇婦科。上年照陰又做過,化驗組織又做過,都check唔到有問題。今次有啡色血(少量)都係第一次,所以都係照下好d。book左下星期睇旺中劉x鳳女醫生。希望冇咩事啦。

禁止訪問

複式洋房

裝身baby 發表於 18-8-9 01:09
樓主會唔會去做個婦科bodycheck會比較全面d呀?

認同, 與其估估下, 不如見醫生檢查仲安心, 睇下hkiedc有冇位,佢地有時都有快期可以約到

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

Panglamlam4 發表於 18-8-13 20:56
我同你情況差唔多,請問有無女婦科介紹?

巳經pm左你啦。

男爵府

回覆樓主:

可能有子宮息肉

男爵府

回覆 Danielle928 的帖子

呢個情況有好多成因㗎, 我地自己估唔到,一定要由婦科醫生全面檢查先搵到原因。

複式洋房

唔好拖,快d搵婦科醫生 check下。

大宅

我都想要, 請PM. thks.

複式洋房

回覆 Danielle928 的帖子

i also just had checking at 婦科醫生, found out there is a 子宮息肉 inside my 子宮, 1.5cm. so worried now. Want to seek second opinion, any recommended 婦科醫生?thanks

首頁

尾頁

跳至