夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

我諗唔係上去玩咁簡單,係上面有頭家都未定

大宅

fifi1017 發表於 18-7-31 11:59
我係好愛佢,甚至乎想像唔到我離開咗呢個家冇咗佢我會點樣過,我亦都衡量過如果接受佢係屋企我係好痛苦, ...

你已經盡左力,無必要勉強自己去接受
根本件事超過左你嘅底線
當初我以為自己肯對方終有一日會明白我苦心
等左半年真係乜都夠晒皮
直至佢決定搬走果一刻
我先明白
佢所講嘅仲好愛我好唔捨得我
只係因為夫妻恩情

我無怨佢仲多謝佢放手
分開左仲可以做返朋友
如果當日佢唔恨心離開我
今日我又點可以自由自在
同另一個人真心「相愛」?

伯爵府

fifi1017 發表於 18-7-31 09:33
我同先生一齊左差不多20年,今次佢第二次外面有女人,對上一次佢有女人我發覺左,我即刻要佢選擇要家庭定係 ...

其實在第一次時,你選擇原諒佢,但同時你應該要諗定有第二次時你會/要點啦!到有第二次時,你就唔會咁激動了!你地一齊20年,想必大概都40+,再忍受多幾年?你又老多幾年,仲有,你明知佢大6有女人,你們還有行埋嗎?你過到自己?我寧願放手,都唔想等佢鳥倦知還,等佢第三隻腳跛咗就返來求你照顧

子爵府

回覆樓主:

擺明佢睇死你走唔甩
你需要佢多過佢需要你
只聽佢咁講已知佢厚顏無恥,完全唔尊重你
我覺得你話得咁愛咁離唔開咪接受現實囉
係你的態度也某程度上做成今日的局面

男爵府

fifi1017 發表於 18-7-31 12:00
我真係放唔到,係平時嘅日子裏面,佢對我都好似平時一樣
其實你似我一個朋友,問完朋友個個都登你唔抵,叫你放手,你只會做返傷害自己的野,
Anyway有冇小朋友? 佢有冇比錢,佢有冇錢,你有冇做野?
大陸女人唔係香港女人,唔會衰到出面,大陸的好勁,
1,keep錢
2,live ur own life. 搵d興趣,唔好日日等佢返黎
3,安排d活動星期六日做

翡翠宮

所謂愛既基礎係乜野?

定係你唔想改變唔想離開comfort zone?

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

之前Lee個post係你老公開?最終你地冇離婚?個大陸女人同佢生左仔?

伯爵府

o_____o 發表於 18-7-31 15:59
之前Lee個post係你老公開?最終你地冇離婚?個大陸女人同佢生左仔?

吖!我之前都有望過,覺得奇,不過唔記得問

大宅

好媽媽勳章

你口口聲聲話愛,你知咩叫愛嘛?佢愛你就唔會傷害你,依家仲講到明會繼續玩,你唔係喺度教大家尼d先為之愛嘛!
你留戀佢左唔到你,當你每個星期尾諗住佢點happy時尼種痛好快就會叫醒你。
你記住,唔係你選擇留低就冇事發生,依家發球權係佢度,佢突然有一日同你講分開時你點算?幫自己諗定後路啦,尼個世界冇話冇邊個唔得,最可慘係為左d賤男冇左自己,明明過哂底線仲要幫佢諗藉口,將自己價值觀改哂就係為左一個一早已經唔愛自己既男人真係值得?
傻完就要醒,你唔想醒冇人可以幫到你。

翡翠宮

回覆樓主:

咁瘋回路轉

仔都生埋

大宅

o_____o 發表於 18-7-31 15:59

你哋真係好犀利,咁都搵得返,但呢個唔係我,係我細佬用咗我個名開post 問嘢

大宅

ccgirlcc 發表於 18-7-31 15:26
其實你似我一個朋友,問完朋友個個都登你唔抵,叫你放手,你只會做返傷害自己的野,
Anyway有冇小朋友? 佢 ...

我哋有個女已經讀中學,佢出糧啲錢係畀晒我keep,我每個月再咁返幾千蚊俾佢返工,我係全職家庭主婦

大宅

babyhi 發表於 18-7-31 16:03
你口口聲聲話愛,你知咩叫愛嘛?佢愛你就唔會傷害你,依家仲講到明會繼續玩,你唔係喺度教大家尼d先為之愛 ...

我啲朋友,甚至乎佢啲屋企人都鬧我,點解要咁傻,佢哋話估唔到自己個細佬會講得出呢啲說話,但係因為我自己嘅選擇留低,所以佢哋都冇說話好講

大宅

ccgirlcc 發表於 18-7-31 15:26
Anyway有冇小朋友? 佢 ...

其實我真係好痛苦,每個星期一到四或五,自己個腦就不停喺度諗佢星期六又要上去,會唔會星期日早啲返嚟呢?又會唔會星期一朝早先返嚟呢?我自己都就快痴線,可惜我做唔到啲乜嘢出嚟,我都好嬲自己好憎自己

大宅

mini1204 發表於 18-7-31 15:28
所謂愛既基礎係乜野?

定係你唔想改變唔想離開comfort zone?

我十幾歲嘅時候就開始跟佢,佢同我相差10幾年,我真係好愛佢,我自己本身冇火,冇脾氣,我哋好少嘈交,因為我多數都唔出聲,我所有野都遷就佢我簡直係做足200分嘅人妻⋯⋯

大宅

anyuser18 發表於 18-7-31 15:16
擺明佢睇死你走唔甩
你需要佢多過佢需要你
只聽佢咁講已知佢厚顏無恥,完全唔尊重你

我當然知道佢根本唔尊重我,但係我可以點?我家人都好支持我返屋企同佢離婚,但係我自己根本唔捨得離開佢,我知自己選擇咗呢條路就要捱落去,但係我每一日見到佢放工返嚟我啲情緒就會好波動,經常喊

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

因為錢離吾開冇野講
吾係既吾會冇左吾得
你忍得自己當工人咁
冇將來
咪一直落去
喊都冇用
人地吾會心痛,係知就吾會咁對你
放過自己啦

瑪瑙宮

fifi1017 發表於 18-7-31 17:17
我當然知道佢根本唔尊重我,但係我可以點?我家人都好支持我返屋企同佢離婚,但係我自己根本唔捨得離開佢,我知自己選擇咗呢條路就要捱落去, ...

捱黎為乜? 你唔走唔代表佢會同你一世.

侯爵府

畀面勳章

fifi1017 發表於 18-7-31 17:17
我當然知道佢根本唔尊重我,但係我可以點?我家人都好支持我返屋企同佢離婚,但係我自己根本唔捨得離開佢 ...

如果係咁冇辦法,佢擺明上面有頭家,你咪自己傷心,佢二邊走不知幾風流快活,不過如果上面個女人大肚,佢可能會主動同你離婚。

翡翠宮

fifi1017 發表於 18-7-31 17:15
我十幾歲嘅時候就開始跟佢,佢同我相差10幾年,我真係好愛佢,我自己本身冇火,冇脾氣,我哋好少嘈交,因 ...

你做1000分都無用
心巳變
你決定死都要留,咪繼續
吾好呻亦吾好怨

首頁

尾頁

跳至