又要化裝先見得人,又要坐長途機

Bertie07
|
平時落街都要化淡裝,而家仲要同班friend坐長途機去旅行,到步仲要先去玩一輪先check in 酒店。大家化開裝嘅JM, 遇到咁情況會點做?可唔可以分享下?化住裝15個鐘又好傷皮膚!素顏上機又驚嚇親d friend!
birdbird
|

1) 只塗唇膏上机, 落机前上 粧。
2) 化淡粧上机, 之後在机上落粧, 再在落机前上粧
秋天與楓葉
|
用礦物粉
臨落機再化靚d去影靚相
wcpcelia    發表於 18-7-31 14:44
BGCOME08
|
我會只搽唇膏,戴黑超上機。落機先去厠所化個靚妝。
mysterious22
|
我上次搭零晨機,我同朋友都係素顏上機,落機再係機場toliet化妝,跟住出去玩

如果真係唔想素顏,我會重點遮瑕,畫返條眉,仲有唇膏,執少少就唔會太樣衰
miniyan
|
上機戴mask
落左機先化妝
Manwah
|
Bertie07 發表於 18-7-31 09:51
平時落街都要化淡裝,而家仲要同班friend坐長途機去旅行,到步仲要先去玩一輪先check in 酒店。大家化開裝 ...

比我會用黑超就算, 因為化粧是想美不是傷皮膚吧!

所以我會在機上用MASK來補濕, 到落機前先化粧.........

其實同得去旅行的都是好朋友, 不用介意啦
wcpcelia    發表於 18-7-31 14:44
alicecmc2003
|
我都係要化妝先見得人。但而家去旅行前會植捷毛,基本上畫條眉同掃一掃胭脂已經好ok,粉底都唔洗用,去東南亞地方又唔怕熱到個妝溶,超方便!
至愛朱古力
|
平時落街都要化淡裝,而家仲要同班friend坐長途機去旅行,到步仲要先去玩一輪先check in 酒店。大家化開裝 ...

你唔好話比我聽你啲Friend未見過你素顏呀?難道你好似artist 落左妝好似 ....
Mrs.Kangaroo
|

你打算做最遲一個瞓,及最早一個起身嗎?
fionstone
|
戴帽戴口罩
cbeyond
|
好奇一問, 大家對自己個樣咁無信心?
自問唔係美女, 但素顏亦唔會嚇親人
chloe2018
|
戴黑超吧!有D黑超淺啡色,顏色唔係好黑,室內都唔會睇唔到嘢!
wannabe118
|
cbeyond 發表於 18-7-31 10:29

有d人好上妝 落左妝就會反差大d.

靚女 有時係有負擔既

cbeyond
|
wannabe118 發表於 18-7-31 10:50

有d人好上妝 落左妝就會反差大d.

明, 明的, 靚女都要靠化妝
終極熊貓
|
cbeyond 發表於 18-7-31 10:29

無化慣妝係唔會明白
cbeyond
|
終極熊貓 發表於 18-7-31 10:57
無化慣妝係唔會明白

有化喎, 但絕對唔介意素顏見人
Edithcsm
|
淡妝上機
機上落妝,敷 mask
落機前化返個妝
mickeymok410
|
我會照化
Bertie07
|
終極熊貓 發表於 18-7-31 10:57
無化慣妝係唔會明白

多謝你明白我!
機上落裝但飛機對帶液體好有限制!