4歲半仲要唔要坐BB車?

ivycwl
|
YAC0601 發表於 18-8-1 18:41
咁有時唔係父母想架喎,放假由大西北出下市區都成個鐘車程,來回已經兩個鐘,出一出街閒閒地都大半日,小 ...

咪係囉,好好笑。不停話小朋友眼瞓咪即回家。
不過可能咁,佢冇小朋友or佢有小朋友只會同小朋友落屋企樓下。一眼瞓5分鐘上到床
yamatang
|
小一都仲有人坐bb車返放學
YAC0601
|
ivycwl 發表於 18-8-1 18:58
咪係囉,好好笑。不停話小朋友眼瞓咪即回家。
不過可能咁,佢冇小朋友or佢有小朋友只會同小朋友落屋企樓下 ...

咪係
同嗰啲小朋友冇人湊,叫人係屋企附近搵間長全日讀嗰啲一樣,一樣咁理所當然!咁又係,現實還現實,依家講咋嘛!
|
ccctiy 發表於 18-7-31 12:20
吳尊被問及4歲半嘅仔仲坐緊BB車,吳尊回答:「等你有小孩就知道推車比街上走路安全多 ...

有咩問題?個人選擇而已!
lileikam
|
點解唔坐得先?!
草莓囡囡
|
A_lcy 發表於 18-8-1 02:53
外國好多嘢都唔會呢種時間表
幾多歲唔坐bb 車
幾多歲戒奶咀

說得太好。
Hoining
|
ccctiy 發表於 18-7-31 12:20
吳尊被問及4歲半嘅仔仲坐緊BB車,吳尊回答:「等你有小孩就知道推車比街上走路安全多 ...

2歲半就唔比佢坐啦!對腳生嚟行㗎
草莓囡囡
|
c50382952 發表於 18-8-1 09:28
十分認同,我都係生完腰骨痛左幾年,外出長時間嘅話完全無可能中途有力抱到個仔午睡,加上ftm自己一個湊無 ...

用工人個point 簡直一矢中的(emoji)(emoji)
用唔用工人,或者坐唔坐Bb 車,真係唔關外人事。
ccw1830
|
olkan 發表於 18-8-1 17:46
佢就係好似去旅行,所以用bb車
咁用BB車好正常.....
babysuki319
|
我個仔兩歲後就冇坐過bb車喇!
MMVV
|

香港大驚小怪,细细個要佢行走,细细個要佢立刻介片,細细唔比座bB 車,细细個學小一數。我仔K3 學期尾先介片,帶BB車周圍去旅行至5-6 歲,現在乜又係人一個。又係咁生活。
wahahaic
|
c50382952 發表於 18-8-1 09:28
十分認同,我都係生完腰骨痛左幾年,外出長時間嘅話完全無可能中途有力抱到個仔午睡,加上ftm自己一個湊無 ...

同意
stkyo
|
其實我好唔明白,幾歲坐BB車點解一定會成為港孩?
rayrayus
|
我個人覺得三歲後都唔駛坐BB車啦,累既最多咪抱佢半分鐘再鼓勵佢行,或者大家一齊停一停抖一抖
catvv
|
未夠3歲已經唔願坐,怕人笑