濕疹bb可以轉邊隻奶粉?

dingdongYY
|
如題, 濕疹bb想轉奶粉, 應該要點揀? 有冇過來人媽媽可以講下? Thanks!
googlefirst
|
回覆 dingdongYY 的帖子

可以揀babynes,佢有隻水解蛋白嘅成分,可以改善到濕疹嘅問題。
jackieky
|
本來食母乳定奶粉?
我要做媽媽
|
其實我建議你可以帶BB去睇下醫生,問下醫生意見架
dingdongYY
|
googlefirst 發表於 18-8-1 15:46
回覆 dingdongYY 的帖子

可以揀babynes,佢有隻水解蛋白嘅成分,可以改善到濕疹嘅問題。 ...

呢隻要買機...唔岩飲咪好side?
dingdongYY
|
jackieky 發表於 18-8-1 17:57
本來食母乳定奶粉?

母乳, 不過我都有濕疹, 因為餵奶唔敢食藥, 而家嚴重到訓唔到, 醫生叫我停餵, 唔係就食唔到藥
dingdongYY
|
我要做媽媽 發表於 18-8-1 21:26

都係, 咁我聽日問下醫生先
vienniech
|
我女都係濕疹b~試過幾隻奶粉~最後都係揀左雅X果隻hmo~
bonnyyuyu
|
vienniech 發表於 18-8-2 14:35
我女都係濕疹b~試過幾隻奶粉~最後都係揀左雅X果隻hmo~

我補依隻比bb, so far食左3,4罐, bb情況同全人奶一樣
krichan
|
可以由成份入手,盡量搵返似母乳比bb,咁樣bb會適應得好o的,加油!
senchacha
|
bb之前都有少少,之後轉左illuma就無問題,而家皮膚都滑滑既
bchuma
|
我要做媽媽 發表於 18-8-1 21:26

係啊 醫生會話你知邊隻奶粉,點轉奶粉嘎
bchuma
|
dingdongYY 發表於 18-7-31 13:39
如題, 濕疹bb想轉奶粉, 應該要點揀? 有冇過來人媽媽可以講下? Thanks!

母乳無需要斷啊 自己吃野方面注意一下米得咯
sakurawings85
|
我仔食開s26 低敏
pennycsw
|
Bb九个月前係濕疹,之后一路食hipp奶粉。到宜家2歲都冇乜事
sopinkma
|
dingdongYY 發表於 18-7-31 13:39

我b飲aptamil深度水解蛋白奶粉,幾好,萬寧baby or Watson baby 都有得買,細細罐,好方便帶出街
alvincheungwow
|
我仔轉左親護之後濕疹好左好多啊, 都係低敏奶粉, 同埋100% 乳清蛋白, 更加容易消化
sammiso
|
濕疹BB唔一定要轉奶粉嘅,要檢查一下係唔係對奶粉過敏,唔係就唔需要轉奶粉。
lisalili
|
pennycsw 發表於 18-8-6 17:04
Bb九个月前係濕疹,之后一路食hipp奶粉。到宜家2歲都冇乜事

我bb都係食hipp呀。不過,我食HA前有問過醫生。