1-3歲

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問有冇JM的小朋友讀過啓思幼稚園(帝堡城分校)?我想知好唔好?謝謝!!

大宅

認識瑞士牛牛第二回

回覆 queenchan1212 的帖子

我仔讀緊, 今年九月升K2。我覺得這校很好。學校老師很有愛心, 同學也很純很善良。

洋房

回覆 ylinghelen 的帖子

那就太好了,我囝囝今年9月讀N班,面試的時候,我看見很多人報名,心想不會收我的囝囝,因為他的表現不萛十分標青,但最後學校收了我囝囝,我有點難以相信,我聽過朋友話係HAPPY SCHOOL,冇咩工課做,升小學時會難適應!我想問吓有冇聽過呢樣嘢?謝謝!

大宅

認識瑞士牛牛第二回

queenchan1212 發表於 18-8-2 14:46

那就太好了,我囝囝今年9月讀N班,面試的時候,我看見很多人報名,心想不會收我 ...

有聽過。我感到這幼稚園是培養小朋友學習興趣,不是催谷。我又不是很膽心小學跟唔上,小朋友自己有學習動力才是最重要。

洋房

咁都係,唔該晒你,希望你囡囡有個開心的校園生活!

別墅

ylinghelen 發表於 18-8-3 11:43
有聽過。我感到這幼稚園是培養小朋友學習興趣,不是催谷。我又不是很膽心小學跟唔上,小朋友自己有學習動 ...

請問這間學校有校車嗎?交通方便嗎?我都上網睇過這間幼稚園,口碑不錯,我都想卑我女讀,但是我住大圍,交通會吾會吾方便呢?

禁止訪問

洋房

Maureenbb 發表於 18-8-17 11:38
啟思唔錯,其實幼稚園讀得開心就得⋯⋯以後大把嘢要學,畢竟小朋友讀書壓力真係越黎越大⋯⋯
...

我個仔今年讀藍田啟思N班,希望開心快樂

大宅

認識瑞士牛牛第二回

回覆 candybb668 的帖子

有校車服務。

洋房

candybb668 發表於 18-8-12 08:43
請問這間學校有校車嗎?交通方便嗎?我都上網睇過這間幼稚園,口碑不錯,我都想卑我女讀,但是我住大圍, ...

有校車服務,約hkd1400,有大圍站上落!

複式洋房

Hello, 你好嗎?我囡明年(2019-2020)將會插班K2,想了解多啲呢間幼稚園既野,可否分享多啲嗎?例如,學校教學模式,是Hqppy school/著重學術多啲?謝謝分享

大宅

認識瑞士牛牛第二回

HeidiB 發表於 18-12-14 22:01

Hello, 你好嗎?我囡明年(2019-2020)將會插班K2,想了解多啲呢間幼稚園既野,可否分 ...

啟思幼稚園是happy school,不催谷。囝仔K2先學寫字。但學校鼓勵小朋友多看圖書。但我覺得這學校最令我感到最滿意的是老師真的十分有愛心及有耐性,所以小朋友自理能力不會差到哪裏去。我覺得有愛心的老師教出來的小朋友品格會比較正面,而且也正面影響了家長。基本上她做到了自己的辦學理念。http://www.creative.edu.hk/about-education.php?lang=tc

首頁

尾頁

跳至