姑仔結婚搵我女做花女

hauningchoi
|
我女4歲 , 我姑仔結婚想搵我女做花女 , 我老公答應左 , 想問正常花女裙 , 鞋仔之類是否姑仔包辦 ?
ELSA_LI
|
hauningchoi 發表於 18-7-31 14:02
我女4歲 , 我姑仔結婚想搵我女做花女 , 我老公答應左 , 想問正常花女裙 , 鞋仔之類是否姑仔包辦 ?
...

hauningchoi
|
佢好孤寒, 角得我會自動幫佢變身
藍尾巴
|
唔一定,有d包返封行是比小朋友就算。始終買衫呢d野,家長自己做會好d
甜心朱古力
|
睇吓新人豪唔豪,好多都唔包,好似做姊妹一樣,姊妹裙化妝自己出。
hauningchoi
|
藍尾巴 發表於 18-7-31 16:48
唔一定,有d包返封行是比小朋友就算。始終買衫呢d野,家長自己做會好d

佢利是一定五會比(emoji)
Sumuniverse
|
...

我們的事自己搞掂, 因為依D衫日後都著得返, 最後朋友會封返封利是畀你
stella^^
|
Sumuniverse 發表於 18-7-31 17:35
我們的事自己搞掂, 因為依D衫日後都著得返, 最後朋友會封返封利是畀你
...

吓乜現在吾興?我想當年買条伴娘裙幾佰元送咗比伴娘,一世人一次我揾得佢都當佢係妹妹?事隔三拾幾年都重有來往!
janette1668
|
stella^^ 發表於 18-7-31 17:46
吓乜現在吾興?我想當年買条伴娘裙幾佰元送咗比伴娘,一世人一次我揾得佢都當佢係妹妹?事隔三拾幾年都重 ...

重點5系興5興問題,而系當事人是否孤寒族。
mini1204
|
我寧願自己買條靚一靚既
佢買條娘爆既要我承受我仲驚
hauningchoi
|
stella^^ 發表於 18-7-31 17:46
吓乜現在吾興?我想當年買条伴娘裙幾佰元送咗比伴娘,一世人一次我揾得佢都當佢係妹妹?事隔三拾幾年都重 ...

我以前結婚 我都包辦 姊妹裙 伴娘裙 , 連姑仔條晚裝裙我都帶佢去選
hauningchoi
|
mini1204 發表於 18-7-31 21:07
我寧願自己買條靚一靚既
佢買條娘爆既要我承受我仲驚

熟同frd就話姐 , 但我姑仔好賤, 好衰
hauningchoi
|
janette1668 發表於 18-7-31 17:56
重點5系興5興問題,而系當事人是否孤寒族。

說得對 , 孤寒族 仲要充大頭鬼 去酒店擺酒 , 去台灣日本影婚照(emoji)
musiccisum
|
...

如果係姑仔咁親我會自己俾錢置裝
hontari
|
我會自己幫個女置裝
姑仔都係嫁一次啫,幾百蚊當豪俾佢
你至多咪喺佢啲金器度扣返錢啦
heidys
|
hontari 發表於 18-8-1 01:18
我會自己幫個女置裝
姑仔都係嫁一次啫,幾百蚊當豪俾佢
你至多咪喺佢啲金器度扣返錢啦

好計
露比EE
|
...

當玩下,自動幫阿女扮靚啲算啦!
冇期望冇失望,你懂的!
費事一陣比人背後話計較啦!
mandy952
|
hauningchoi 發表於 18-7-31 16:26
佢好孤寒, 角得我會自動幫佢變身

其實買條裙仔都唔貴
金三珣
|
我姑仔比$1000利是我自己攪,買裙買鞋買外套買頭飾用晒
cancan2013
|
話晒係姑仔都算係至親丫就算唔搵你個女做花女,都好應該幫個女扮靚d。俾唔俾都冇所謂啦~