點樣分流啡同流血?

Rainbowmelody
|
如題 同埋點先為之多?
luv_miyuko
|

啡係啡色血係鮮血色架囉,如果鮮紅色就算一滴都要睇醫生架喇喎
|
luv_miyuko 發表於 18-7-31 15:44
啡係啡色血係鮮血色架囉,如果鮮紅色就算一滴都要睇醫 ...

咁如果有少少紅夾埋d啡色 (好似人地谷m好耐一黎時個隻唔新鮮既啡紅色血) 唔係鮮紅呢? 洗唔洗睇醫生嫁即刻? (而家有左5星期)
suki-c
|
Rainbowmelody 發表於 18-7-31 15:57
咁如果有少少紅夾埋d啡色 (好似人地谷m好耐一黎時個隻唔新鮮既啡紅色血) 唔係鮮紅呢? 洗唔洗睇醫生嫁即 ...

見啡見紅都好,最好搵醫生睇睇安全d!
luv_miyuko
|
私家產科要早一星期預約,唔係話即刻就即刻的,而家預約照閃閃順便問埋醫生。

btw 你有冇上網search 過著床血?
|
luv_miyuko 發表於 18-7-31 16:49
私家產科要早一星期預約,唔係話即刻就即刻的,而家預約照閃閃順便問埋醫生。

btw 你有冇上網search 過著 ...

5個星期都照倒閃閃嫁?
L9850613a
|

六週照到心跳嫁喇
我8週,上星期六晩都有少少流鮮血,好彩琴日睇醫生無事,阿B仲好好~
你如果流血流啡要睇醫生呀,少少血都要去,買個安心吖嘛!
luv_miyuko
|
Rainbowmelody 發表於 18-7-31 17:47
5個星期都照倒閃閃嫁?

照唔到架,所以約得黎六週照就差不多囉,不過孕早期擔心唔黎亦都急唔黎,平常心,多休息。
鄧鍾
|
我8-12期間都反覆出現過流啡同紅,醫生話作小x,我臥床了一個月保胎,所以你都係去睇睇醫生好,求個安心
|
鄧鍾 發表於 18-7-31 18:22
我8-12期間都反覆出現過流啡同紅,醫生話作小x,我臥床了一個月保胎,所以你都係去睇睇醫生好,求個安心 ...

好的 thanks 約左星期四睇醫生 諗住睇埋聽日仲流唔流
hamsterma
|
Rainbowmelody 發表於 18-7-31 15:14
如題 同埋點先為之多?

如果有流血就一定要去睇醫生
smoonc
|
Rainbowmelody 發表於 18-7-31 15:14
如題 同埋點先為之多?

我6、7週抹到少少粉紅都第二朝即去睇醫生,醫生話咁都係作小產,俾藥我塞又開假紙俾我休息一星期養胎。唔好睇少,鄭重看待,避免後悔
smoonc
|
smoonc 發表於 18-7-31 23:53
我6、7週抹到少少粉紅都第二朝即去睇醫生,醫生話咁都係作小產,俾藥我塞又開假紙俾我休息一星期養胎。唔 ...

公立醫院只會叫你休息觀察,唔會有藥,睇私家先會有㗎!
鄧鍾
|
Rainbowmelody 發表於 18-7-31 21:15
好的 thanks 約左星期四睇醫生 諗住睇埋聽日仲流唔流
無論你聽日有無繼續流,都一定要去睇,一定要係屋企休息一段時間,唔好覺得流一兩日無流就係無事又周圍走,因為個b一日未定,都有機會反覆的,take care呀~~
|
鄧鍾 發表於 18-8-1 00:09
無論你聽日有無繼續流,都一定要去睇,一定要係屋企休息一段時間,唔好覺得流一兩日無流就係無事又周圍走, ...

份工仲有10日先過probation 我又唔想同同事講我有左 好難可以請假休息 唉
tony400
|
咁你今日仲有無流?
GCHK
|
suki-c 發表於 18-7-31 16:06
見啡見紅都好,最好搵醫生睇睇安全d!

同意,最好睇醫生最穩陣
haha748494
|
流啡見紅最好睇醫生喇。