36週,有刺痛感係味bb就出世?

rose0826
|
現家個肚夜晚一定會變到好硬,有時朝早都會又實又硬,覺得肚底位有刺痛感,btw今星期我個肚變到好低,姑娘話頭仔落咗去,唔知係咪BB就來出世呢。

現家日日都緊張,因為第一胎,有有就生既媽媽分享下
abbywat
|
rose0826 發表於 18-7-31 16:58
現家個肚夜晚一定會變到好硬,有時朝早都會又實又硬,覺得肚底位有刺痛感,btw今星期我個肚變到好低,姑娘 ...

你好,, 我37周了..間中都有你講的情況..頭落左去係差不多要生了..你要注意..書本話20分鐘痛一次..就可能係準備生..太痛的話就唔好等..直接入醫院產房啦..記得執定走佬袋隨時入院..

加油哦..我都期待BB出世..祝福你

rose0826
|
abbywat 發表於 18-7-31 18:42
你好,, 我37周了..間中都有你講的情況..頭落左去係差不多要生了..你要注意..書本話20分鐘痛一次..就可能 ...

Bb有冇鑽你下邊?
你第一胎嘛
gigi^^
|
現家個肚夜晚一定會變到好硬,有時朝早都會又實又硬,覺得肚底位有刺痛感,btw今星期我個肚變到好低,姑娘 ...

37週年 情況同你一樣 壓住膀光所以會有刺痛
rose0826
|
gigi^^ 發表於 18-7-31 20:29
37週年 情況同你一樣 壓住膀光所以會有刺痛

好想生但又驚

我要做媽媽
|
你係咪宮縮吖?陣痛見紅同穿水既話都係要生既跡象
gigi^^
|
rose0826 發表於 18-7-31 20:35
好想生但又驚

都唔驚得咁多 有時休息多D BB出世有排忙
hamsterma
|

會成日整到你膀胱,我b好早就轉佐頭,但係最後仲係推遲佐
GCHK
|
明白,咁你而家要休息觀察陣痛
janicepoon0207
|
GCHK 發表於 18-8-1 11:34
明白,咁你而家要休息觀察陣痛

突然痛可以開刀?
成日膀胱刺痛即係點?
gobbieibbog
|
我聽日38週, 都係你講既情況, 都好想知係咪就生得.... 有心理準備都好...
haha748494
|
可能系宮縮,多D休息。到懷孕後期會攰,
rose0826
|
gobbieibbog 發表於 18-8-1 13:48
我聽日38週, 都係你講既情況, 都好想知係咪就生得.... 有心理準備都好...

我頭圍大兩週
gobbieibbog
|
rose0826 發表於 18-8-1 18:31
我頭圍大兩週

我都係頭圍大兩週喎,唔通係咁所以早有刺痛感⋯我而家仲feel 到妹妹賬左但唔痛既
RubyYu07
|
又實又硬係假宮縮吖,你自己留意下有無陣痛。
rose0826
|
gobbieibbog 發表於 18-8-1 18:33
我都係頭圍大兩週喎,唔通係咁所以早有刺痛感⋯我而家仲feel 到妹妹賬左但唔痛既
...

你幾時預產丫 都幾大
gobbieibbog
|
rose0826 發表於 18-8-1 21:24
你幾時預產丫 都幾大

我8月16,你呢?而家日日都想佢快點出黎
rose0826
|
gobbieibbog 發表於 18-8-1 22:23
我8月16,你呢?而家日日都想佢快點出黎

我地徵兆勁似
agneau
|
留意下有冇規律嘅陣痛,如果冇紅又冇穿水又冇陣痛就都未生得。
Ashley_kyu
|
我37週啦,今日去完健康院醫生話佢頭仔未落哂去,真係希望佢吾好咁快出黎我未有心理準備