自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

spikenard 發表於 18-8-1 11:35
你未乾透放係樽

娘親炮製
btw上面果個圖係有d綠但係係bk logo嚟㗎,可否幫我再look look是否有綠霉?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

請問係咪一定要放鐵罐?定放玻璃樽都可以?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-8-1 18:27
請問係咪一定要放鐵罐?定放玻璃樽都可以?

兩種都可以,只要夠密唔漏氣就得。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

VCBB小天使 發表於 18-8-4 15:10
兩種都可以,只要夠密唔漏氣就得。

Many thanks !

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-8-4 17:12
Many thanks !

唔好客氣

大宅

請問咁多位...我啲果皮已經翻曬左三年...咁係咪之後唔洗再曬...一直係罐到陳化...久唔久睇下有冇發霉就得?
定係....啲人話十年既陳皮...真係年年曬...曬足十年?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ansonbbb 發表於 18-7-31 17:19
費事曰曰收落個罐,可以甘做嗎?謝謝

唔好懶。夜晚唔可以吸冷氣或者風。所以要收返落鐵罐

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

like_yan 發表於 18-10-24 22:45
請問咁多位...我啲果皮已經翻曬左三年...咁係咪之後唔洗再曬...一直係罐到陳化...久唔久睇下有冇發霉就得? ...

三年係果皮、十年才是陳皮。
每年十、十一月取出曬吓,已維持3年。會繼續
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

like_yan 發表於 18-10-24 22:45
請問咁多位...我啲果皮已經翻曬左三年...咁係咪之後唔洗再曬...一直係罐到陳化...久唔久睇下有冇發霉就得? ...

希望幫到你!
我係淘淘買過一年新皮,賣家話唔洗晒,但我拎出黎晒過兩次,因為我見少左以為我99偷左d,原來唔係被偷……係果皮軟左…… 咁我又晒下佢!

首頁

尾頁

跳至