旺角街市買豬肉要睇清楚

ree4
|
我唔係成月去旺角買餸,呃稱就不嬲都聽過,但諗住電子磅如做過手腳冇眼屎乾淨盲呃左都唔知。不過今日買豬肉,個牌寫14蚊斤,我比八達通所以望住個screen,見個女人㩒完一輪見screen show16蚊斤,咪問佢唔係14咩,佢話電腦自己出,但我諗唔係可以set幾錢斤咩,便拿去隔離個後生仔想比佢稱,但佢話要就要唔要就唔好要,唔稱黎稱去,我話點解唔係14咩?你地呃人?佢話你話係咪係羅。錢唔係多,不過呃就係呃。真係要睇清楚佢㩒個screen。
tutik
|

題外話,14坟斤豬肉咁平?雪架?
我果頭北河街已經平霸都要28蚊斤上肉,梅頭3X!
20150618bb
|
ree4 發表於 18-7-31 18:48
我唔係成月去旺角買餸,呃稱就不嬲都聽過,但諗住電子磅如做過手腳冇眼屎乾淨盲呃左都唔知。不過今日買豬肉 ...
邊樹有14元斤
Angelice-BeBe
|
$14斤,好平喎
yanyan-mummy
|
而家仲有14/ 斤豬肉
mini1204
|
14蚊喎?!
16都無可能吧

你穿越左去咩年代
森永牛乳
|
$14/斤
Onlok
|
我唔係成月去旺角買餸,呃稱就不嬲都聽過,但諗住電子磅如做過手腳冇眼屎乾淨盲呃左都唔知。不過今日買豬肉 ...

係呃㗎!我之前都試過咁,不過唔係旺角。
laiyee6121
|

14元斤係嘜豬肉,咁平,我就唔敢食嘞
iamwongtai
|
豬肉$14/斤
佳寶都$32/斤啵
kittyChing
|
14蚊斤豬肉你都夠膽買,你都幾勇
hedhed
|
iamwongtai 發表於 18-7-31 19:56
豬肉$14/斤
佳寶都$32/斤 ...

我睇完個標題都同我老公講左呢句,一模一樣的一句
iamwongtai
|
hedhed 發表於 18-7-31 19:59
我睇完個標題都同我老公講左呢句,一模一樣的一句

,最近見佳寶隔幾檔開左檔嗌咪豬肉檔$28/斤,已覺勁平
ree4
|
係14蚊斤呀,上肉,有幾檔都係差不多價14-16,可能咁樣競爭平啲掛。我唔係成日去旺角買餸,食過都冇咩肚痛等問題,唔係成日食應該唔怕掛
creambb
|
阿媽教落唔好同豬佬牛佬講數,佢地有刀喺手
ree4
|
tutik 發表於 18-7-31 19:03

題外話,14坟斤豬肉咁平?雪架?
係新鮮豬肉檔黎架,不過係咪真係新鮮我就唔清楚嘞,我之前都去過深水埗買餸,唔知咩街,上肉都係18-20蚊斤,但好耐冇去嘞,而家唔知係咪加左價
Poyau
|
明呃
ree4
|
creambb 發表於 18-7-31 20:07
所以我講完你地呃人?就冇買走左喇
ree4
|
其實好多時超市減價上肉腩肉都係18.8蚊斤咋,街市瘦肉就2X-3X蚊斤
tsung
|
creambb 發表於 18-7-31 20:07