請問點開大陸微信錢包同支付寶?

無話可說
|
已經有大陸手機號碼,亦都開左大陸銀行戶口,之後要再點做呀?我上網睇唔明,而家要開大陸用到既支付寶同微信錢包
ddkaka
|
無話可說 發表於 18-7-31 21:04
已經有大陸手機號碼,亦都開左大陸銀行戶口,之後要再點做呀?我上網睇唔明,而家要開大陸用到既支付寶同微 ...

係呢到加大陸銀行卡就得。

微信支付綁定大陸銀行卡
https://youtu.be/8S_7uGZhHTY

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
umama
|

Poyau
|
ddkaka 發表於 18-7-31 21:43

無話可說
|
ddkaka 發表於 18-7-31 21:43

我個版面唔同喎! 加完就即係用到?

whyyou
|
無話可說 發表於 18-7-31 22:39
我個版面唔同喎! 加完就即係用到?

你呢個係香港錢包,你要轉去大陸錢包先
無話可說
|
whyyou 發表於 18-7-31 22:41
你呢個係香港錢包,你要轉去大陸錢包先

無得比我揀大陸 我連香港都未用過
ddkaka
|
無話可說 發表於 18-7-31 22:43
無得比我揀大陸 我連香港都未用過

咁要搵人發個人民幣紅包比你,你打開紅包時入大陸銀行卡資料入去
無話可說
|
ddkaka 發表於 18-7-31 22:53
咁要搵人發個人民幣紅包比你,你打開紅包時入大陸銀行卡資料入去

噢,要搵人搞!唔該晒,即管搵下先!其實係幫我阿哥搞
ddkaka
|
無話可說 發表於 18-7-31 23:00

大陸支付寶做認證後,加大陸銀行卡就得
cindy618
|
ddkaka 發表於 18-7-31 22:53

最近綁香港嘅信用卡又得呀(銀聯以外)
小草王道
|
無話可說 發表於 18-7-31 23:00

搵個人過0.1人民幣比你,你一打開紅包就可以用銀行卡填資料 填完就成功

無話可說
|
ddkaka 發表於 18-7-31 23:25
大陸支付寶做認證後,加大陸銀行卡就得

支付寶認證都未搞,我諗要搵下攻略先!
無話可說
|
cindy618 發表於 18-7-31 23:26

綁香港卡,會唔會開通到大陸錢包?
無話可說
|
小草王道 發表於 18-8-1 02:14

搵個人過0.1人民幣比你,你一打開紅包就可以用銀行卡填資料 ...

明白,已經搵緊人
ddkaka
|
無話可說 發表於 18-8-1 11:30
支付寶認證都未搞,我諗要搵下攻略先!

唔駛攻略,click入去,填回鄉證資料,做埋人臉認證就得,好簡單

ddkaka
|
cindy618 發表於 18-7-31 23:26

係呀,唔想去大陸開戶口嘅jm快啲綁香港卡,開通定大陸錢包先
無話可說
|
ddkaka 發表於 18-8-1 11:40
唔駛攻略,click入去,填回鄉證資料,做埋人臉認證就得,好簡單

哦,要人樣,咁叫阿哥自己搞自 支付寶方便好多
無話可說
|
ddkaka 發表於 18-8-1 11:42
係呀,唔想去大陸開戶口嘅jm快啲綁香港卡,開通定大陸錢包先

綁香港卡,普通銀行簿仔得唔得架?同埋綁左香港卡,可唔可以開通到大陸錢包 定一定要搵人比錢我?
ddkaka
|
無話可說 發表於 18-8-1 11:46
綁香港卡,普通銀行簿仔得唔得架?同埋綁左香港卡,可唔可以開通到大陸錢包 定一定要搵人比錢我?
...

一定要搵人發個紅包比你,打開紅包時綁一張香港信用卡,就開通到微信大陸錢包