自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

無話可說 發表於 18-8-6 12:00
要上到fb用到whatsapp,一定要香港上台或用儲值卡,我自己用中國移動,有中港數據plan共用,加錢有埋大陸 ...

我都係中移動架...
點樣中港數據PLAN共用呀?? 可唔可以分享多小小....

象牙宮

菲比108 發表於 18-8-6 13:32
我都係中移動架...
點樣中港數據PLAN共用呀?? 可唔可以分享多小小....

下,咪上台用佢地囉!有幾個plan可以數據共用架!我用緊大中華,中港澳台4個地方都可以上到網,唔使轉卡又上到fb,老公用大灣區plan,中港澳共用,平少少添!

伯爵府

無話可說 發表於 18-8-6 13:39
下,咪上台用佢地囉!有幾個plan可以數據共用架!我用緊大中華,中港澳台4個地方都可以上到網,唔使轉卡又 ...

唔該哂...我去門市問下先

E....咁如果大陸...有D咩優惠....咁要入電話號碼....收到MESSAGE先得...
咁係咪都可以支援到呢?

象牙宮

菲比108 發表於 18-8-6 14:10
唔該哂...我去門市問下先

E....咁如果大陸...有D咩優惠....咁要入電話號碼....收到MESSAGE先得...

你即管問下可唔可以轉plan囉,有需要上大陸又真係好方便架,我自己年年最少要返鄉下2次,所以就用呢d plan喇! 至於message優惠唔知呀,我都無搞呢d野既,係最近要開大陸戶口,所以先加多少少錢開埋大陸電話號碼咋,可以香港收sms既!開post問下其他成日北上既jm

伯爵府

無話可說 發表於 18-8-6 14:24

你即管問下可唔可以轉plan囉,有需要上大陸又真係好方便架 ...

好呀唔該哂...

大宅

MiuMiuLi 發表於 18-8-5 20:13
要果兩位 1000蚊後用唔到既 JM,講個人仔錢包係幾時開通 ?? 開通後有冇解綁張信用咭 ?? 港紙錢包有冇認證 ...

我是6月中用香港信用卡開通的,7月用了¥999.97就用唔到,到今天,用騰信公益捐了$20,又可以成功支付,真是諗到頭爆,都唔明點解?唯一解釋,唔通一個月用¥1000?但樓上又有JM用左千幾仲可以繼續用...

公爵府

PY1 發表於 18-8-6 15:10
我是6月中用香港信用卡開通的,7月用了¥999.97就用唔到,到今天,用騰信公益捐了$20,又可以成功支付,真 ...

捐錢唔知入唔入果 1000蚊數,因為佢規則係寫“支付額度”,要再買野付款先肯定佢得唔得

你張信用咭有冇解綁 ?? 同埋你個港紙錢包有冇做認證 ??

大宅

MiuMiuLi 發表於 18-8-6 15:26
捐錢唔知入唔入果 1000蚊數,因為佢規則係寫“支付額度”,要再買野付款先肯定佢得唔得

你張 ...

我係7月30號用香港信用卡開通大陸錢包, 岩岩將啲紅包過黎過去 總共過左1700人仔都無問題

公爵府

triplebaby 發表於 18-8-6 15:30
我係7月30號用香港信用卡開通大陸錢包, 岩岩將啲紅包過黎過去 總共過左1700人仔都無問題
...

最主要係用黎消費比錢得唔得,我記得有位 JM 話,佢入左 2000蚊,但係用到 1000 之後就用唔到,即係可以入多過 1000,但係消費付款就唔可以多過 1000,微信就係咁先絕

大宅

MiuMiuLi 發表於 18-8-6 15:26

你張 ...

冇解綁,香港冇做認証,但是我又測試手機充值功能,零錢用唔到,竟然Master卡用到,真是又一諗爆頭...

大宅

MiuMiuLi 發表於 18-8-6 15:42
最主要係用黎消費比錢得唔得,我記得有位 JM 話,佢入左 2000蚊,但係用到 1000 之後就用唔到,即係可以入 ...

我岩岩係過左紅包俾人呀, 唔知咁樣當唔當消費 佢地啲條款真係麻鬼煩

公爵府

PY1 發表於 18-8-6 15:42
冇解綁,香港冇做認証,但是我又測試手機充值功能,零錢用唔到,竟然Master卡用到,真是又一諗爆頭...

...

微信 1000蚊係計餘額,咭應該唔計,況且香港信用咭只可以線上付款,大陸店舖唔可以付款~

或者你唔介意,可以試下將香港錢包做認證,睇下人仔錢包會唔會突破障礙,再用得到餘額,話唔定有好消息都唔定

公爵府

triplebaby 發表於 18-8-6 15:48
我岩岩係過左紅包俾人呀, 唔知咁樣當唔當消費 佢地啲條款真 ...

要喺大陸門店消費先測試到,咁先攞命 ,所以先有 JM 喺大陸現場親身測試

大宅

MiuMiuLi 發表於 18-8-6 16:21
要喺大陸門店消費先測試到,咁先攞命 ,所以先有 JM 喺大陸現場親身測試
...

好, 咁等我今個星期都上去實測下, 到時再返黎匯報

象牙宮

回覆樓主:

我星期日都會上大陸開定戶口!之前好擔心諗緊大陸錢包綁唔綁信用卡,今日阿仔執野比佢搵到我有限tap and go 既master card,入面得返廿幾蚊!一於綁呢張卡,搞掂

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 畀面勳章

PY1 發表於 18-8-6 15:10
我是6月中用香港信用卡開通的,7月用了¥999.97就用唔到,到今天,用騰信公益捐了$20,又可以成功支付,真 ...

請問你有無解綁 香港 / 中國 錢包信用卡?

大宅

幸福的人 發表於 18-8-6 22:23
請問你有無解綁 香港 / 中國 錢包信用卡?

冇解綁/中國錢包的信用卡

公爵府

PY1 發表於 18-8-6 22:29
冇解綁/中國錢包的信用卡

你依家個餘額唔可以付款,但係有冇試過用餘額轉帳或發紅包比人 ??

象牙宮

回覆樓主:

成功開左大陸錢包,星期日再北上消費先,不過我會開埋大陸戶口了

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

等你們回來報告

首頁

尾頁

跳至