自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

李露眉 發表於 18-7-31 22:51
試過講足兩個鐘先訓

半夜又唱哥

又郁黎1郁去。郁到我都差不多訓著啦 又講唔停。唱歌仔。

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

catvicky 發表於 18-7-31 21:46
我女6歲幾 ,仲係陪瞓緊 , 個怪癖仲係要大人雙腳夾住瞓 ,佢個頭訓係我大肶內側 , (因為大人冇得走左去) :la ...

好過難度

大宅

ccw1830 發表於 18-7-31 23:17
陪訓我覺得最大挑戰係,我頂住眼訓,唔可以訓教,一訓就夜晚點幾兩點起身刷番牙.... ...

我剛剛都陪瞓到自己瞓著左

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

好好享受,我仔陪訓到9,10歲,大家一齊傾密計好開心。但突然一日就唔肯同我訓了。但親子關係到現在都係好好。但大個仔了就唔會好似以前甘痴身。好好珍惜吧!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

catvicky 發表於 18-7-31 23:17
連人帶被搬到旁邊,訓係我同C6中間, 左右夾住~

温馨

男爵府

回覆樓主:

啱啱陪瞓完 女已11歲

男爵府

陪月勳章

我地一直七年都係一家四口一齊訓

男爵府

青檸梳打 發表於 18-7-31 23:24
我剛剛都陪瞓到自己瞓著左
可以咁快起番身,好叻呀~

男爵府

減齡達人勳章

Joant 發表於 18-7-31 21:41
我指陪個仔個女訓
話左唔會講嘢 佢就一個人講講到2046
又有時講d嘢又好好笑喎 忍笑忍到呢

我仔都3歲,一訓就周身郁,把口唔停,有時講野好好笑我又忍唔到。
頭先佢問我:媽咪你係邊個生出黎架
我話:訓啦你,咁多野問
佢仲串我:我問你野,你就叫我訓,又唔望住我答,媽咪,你又話人地問你野要答人同望住人架!
比佢激死

翡翠宮

牛年勳章

回覆樓主

有同感

子爵府

我指陪個仔個女訓

我陪瞓,只係個人瞓喺佢隔離,因為多數攰到瞓落床唔夠兩分鐘我就會瞓著,佢講到攰、無引就會瞓

大宅

回覆樓主:

我仔10歲都好中意叫我陪瞓,佢好中意我掃背脊, 我會上床陪佢一陣,傾下計,掃下背,我講明陪10~15分鐘就要放我走,不過好多時都超時。
佢晚晚都'ai'我陪佢,我仲好enjoy陪佢瞓傾下計,不過我諗最多陪多1,2年ja, 青春期就唔敢再陪。

珍珠宮

我指陪個仔個女訓
三歲咋喎, 無咁快啦, 我仔K2自己一間房, 都要陪到佢瞓著先走得. 宜家都十歲, 間中都要你同佢傾下偈, 佢先肯瞓

伯爵府

catvicky 發表於 18-7-31 21:46
我女6歲幾 ,仲係陪瞓緊 , 個怪癖仲係要大人雙腳夾住瞓 ,佢個頭訓係我大肶內側 , (因為大人冇得走左去) :la ...

複式洋房

回覆樓主

我都好想陪訓,但個囡指定同爸爸訓

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

我係例外一個,唔鍾意同其他人一齊瞓。
你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

回覆 Joant 的帖子

我女都6.5歲啦, 我都仲要陪瞓, 我陪到半夜會自己返房瞓, 但有時佢會自己過嚟揾我, 慢慢扭開我對門, 慢慢打開對門, 得少少"那", 再用好細嘅聲音講, "媽咪.....我好驚AR"

珍珠宮

回覆樓主:

唔好陪,腳係你度

大宅

第日到佢自己一個又到怕你侵犯佢私隱囉......成長階段黎既,珍惜生活點滴!

首頁

尾頁

跳至