心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

家門不幸
對樓主深感同情
屋企有個唔生性的人,真係累全家
你父母都年紀咁大,爸爸身體又唔好
細佬仲咁唔生性
難聽啲講句,佢無得救
JM都為自己打算,幫左咁多次,咪話自己都山窮水盡,唔好再掉錢落海

珍珠宮

減齡達人勳章

YUK774 發表於 18-8-8 23:27
唔送咪唔送囉,生時都唔孝順,到死你哭憤都無用,做俾邊個睇,做人父母心軟我都好明
你可以同佢地講,我啲 ...

我已經減咗佢地家用,佢地當然唔肯,我話一係要,一係我一毫子都唔比。
其他乜都唔理,之前我媽叫我睇緊啲裝修,幇佢地收傢俬,連佢地搬屋,我全部不理。我媽仲問番我做咩?發咩脾氣?我都費事理佢,只係講咗句,叫你個寶貝仔攪掂咪得囉!

珍珠宮

減齡達人勳章

Mr.漿糊筆 發表於 18-8-22 19:25
叫佢去戒賭啦,直接交比社工處理
http://evencentre.tungwahcsd.org/

幾年前已經有搵社工,但好老實啲社工超廢。

珍珠宮

減齡達人勳章

LittleSesame715 發表於 18-9-13 22:38
家門不幸
對樓主深感同情
屋企有個唔生性的人,真係累全家

我爸爸剛剛先住咗5日醫院,以前我會好緊張,日日去,煲埋湯,或者煮啲嘢比佢食。但今次我媽通知我時,我只係‘哦‘, 一次都冇去,我媽問我點解唔去睇我爸,我話佢嘅神藥係個仔,唔係我!

大宅

FennieMan 發表於 18-9-13 22:54
幾年前已經有搵社工,但好老實啲社工超廢。

清官難審家庭事
啲社工都係打份工
啲咁難搞的家庭問題佢地邊搞到呀
由你啲留言可估到
你父母由細到大重男輕女
寵到個仔完全唔識理人感受,導致今時今日局面
你父母係勁傳統的一輩,在生之年佢地都唔會放棄個仔
JM講太多都無用,只係做左醜人者
絕情啲,反正你人在外國,有咩事咪唔好理太多,好好照顧老公+女女

大宅

LittleSesame715 發表於 18-9-13 23:13
清官難審家庭事
啲社工都係打份工
啲咁難搞的家庭問題佢地邊搞到呀

唉!樓主睇了你的家事、真是家門不幸慈母多敗兒!我亦都身同感受?這個陀衰家就是我前夫!我足足忍了20年有多夠了,2個仔都成年識揾食,我想係時候來個一刀切,大義滅親如果吾係沒完沒了!

大宅

回覆樓主:

我家族都有一個咁既人,爭好多財仔,近新年又四處問人借錢,我每次見佢揾我個心都離一離,好吾想聽!其實我已經吾理佢咁多,只有大時大節先一家人食飯!最近佢屋企人又揾我問我意見借吾借錢比佢好,真係好好地過年吾得既!

複式洋房

賭仔一世都唔會改,我好痛恨呢種人

禁止訪問

珍珠宮

減齡達人勳章

mypig 發表於 19-2-22 00:26
賭仔一世都唔會改,我好痛恨呢種人

到死嗰日都晤會改

珍珠宮

減齡達人勳章

至愛朱古力 發表於 19-2-23 22:46
比我無眼屎乾淨盲。返英國算。你媽不斷縱個衰仔

我都想無眼屎乾淨盲,今年暑假後對女就返英國讀書,我會兩邊走,我爸剛剛12月過身,我媽呢排都遊雲狀態,可能冇咗寄托,唔理佢又唔得

民房

回覆 LittleSesame715 的帖子

我同你遭遇相似,細佬賭了5年已輸了千萬,我已死心!父母一樣傳統.統...唉

民房

回覆 Loveurself2019 的帖子

我已移民加拿大,剛返到香港,瞓唔到上網查下賭仔下場,見到你同我個case大致一樣,立即覆😂😂😂

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至