接受到另一半或拍拖對象隨時返工?

Joant
|
接受到嗎?
返左工又唔知幾時有得收工 每日都OT
然後攰到冇心機理你 你又接受到嗎?
TMC3012
|
拍拖 no
結左婚就冇計
anna59
|
如果系律師,e生又點計
Angelice-BeBe
|

我依然覺得個心有你,總會有時間

以前做醫護,有個ex係醫生,工作真係忙,仲要兼顧再進修,但有心想見面,就算得十分鐘都會約我去canteen食飯

Joant
|
Angelice-BeBe 發表於 18-7-31 22:39
我依然覺得個心有你,總會有時間

以前做醫護,有個ex係醫生,工作真係忙,仲要兼顧再進修,但有心想見面, ...

但十分鐘你就覺得ok?即使佢話放假陪你 但突然收到電話就走都冇傷心?
天真B
|
我老公係,不過唔算經常,有時有大事故發生,醫院唔夠人手就會被call番去,最深刻一次係某年佢生日,所有野我安排左好耐,結果佢要番工 當時當然唔開心,但明白救人要緊,而且唔可以影響到佢,所以都要扮冇所謂
Angelice-BeBe
|
Joant 發表於 18-7-31 22:42
但十分鐘你就覺得ok?即使佢話放假陪你 但突然收到電話就走都冇傷心?

可能當年係同行,所以好明白,若果佢要當值,真係call到不停,urgent case都係會有,始終工作關乎人命。所以我理解。但我當時係感覺到,只要佢一有時間就會比我,那怕只有好短時間
seaman1982
|
接受不到,我要的是跟我一起生活的人。
ilovefat
|
會有真正放假,可以唔接電話嘅時候嗎?
AGa1111
|
Angelice-BeBe 發表於 18-7-31 22:50
可能當年係同行,所以好明白,若果佢要當值,真係call到不停,urgent case都係會有,始終工作關乎人命。所 ...

都係半杯水理論,如果理解佢工作,佢肯係百忙中抽時間比你,其實好sweet
haileypinki
|
Joant 發表於 18-7-31 22:23
接受到嗎?

接受唔到,拍拖已經係咁
結左婚,有老公等餘無老公
盞日日都唔開心,自己又疑神疑鬼
fxxaa82
|
不接受也會變成無奈接受
未結婚你可以簡走人
結左婚唔通走咩
佢樣樣都好 係返工呢到衰
一句達埋黎 唔做一齊食西北風 你都無話可說
唯有叫自己獨立d 睇開d
nsychristy
|
熱戀期就難 d, 過左就無乜所謂啦
EasYGo1818
|
接受到嗎?

接受唔到

所以就算以前有咁嘅人揀,最後寧願揀過比較穩定準時收工放假嘅人
littlesister
|
能力愈大責任愈大
JD930
|
Angelice-BeBe 發表於 18-7-31 22:50
可能當年係同行,所以好明白,若果佢要當值,真係call到不停,urgent case都係會有,始終工作關乎人命。所 ...

係啦.. 有心就ok,互相體諒好重要
Joant
|
ilovefat 發表於 18-7-31 22:59
會有真正放假,可以唔接電話嘅時候嗎?

有 但好少囉 要唔係香港先得
ilovefat
|
Joant 發表於 18-8-1 00:57
有 但好少囉 要唔係香港先得

好好享受同珍惜可以一齊嘅時間,其餘時間搵多d自己鍾意做嘅嘢去做
docomo
|
接受到嗎?

令我諗起太陽的後裔,劉時鎮大尉同姜醫生,成日拍拍吓拖要去做任務 ,團結!
tansyneko
|
睇下佢咩職業而決定