睇大陸劇睇到好厭

Giant
|
幾年喇,每晚7:00睇大陸劇已經睇到好厭,而家連8:30都係播大陸劇,TBB不如改名叫中央電視台罷啦
李露眉
|
但係..大陸劇好睇過.. TBB 劇.

呢個係事實...
tictactoe
|
唔鍾意咪轉台或關機羅。你有選擇權。
mini1204
|
一定有人叫係熄機

睇VIU 囉, NOW都好多美劇日劇睇
wcpcelia    發表於 18-8-1 10:54
Charitymami
|
我睇左BK口碑,琴晚8點半開了延禧攻略來看,一口氣追了5集,好看
purple_onion
|
大陛劇好好睇呀
ddkaka
|
個個口味唔同tbb就得邊個,其實宜家睇劇嘅選擇多咗好多渠道
mother904
|
我不會看TVB播的大陸劇,一係剪到一忽忽,一係配音奇怪,寧願睇原版。
BGCOME08
|
我好少睇電視,大6劇水準高,我幾鐘意睇,即使唔啱睇,而家又上網,又有咁多電視台,隨時都可轉台。

不過公道講句,作為香港電視台,7:00,8:30,9:30,3套都係大6劇,我都認為多咗D。
ddkaka
|
BGCOME08 發表於 18-8-1 09:22
我好少睇電視,大6劇水準高,我幾鐘意睇,即使唔啱睇,而家又上網,又有咁多電視台,隨時都可轉台。

不過 ...

冇睇tbb好耐,乜宜家播咁多大陸劇,不過tbb啲配音配樂,好睇都變唔好睇
jadechant
|
各人喜好都不同,有人喜歡,有人不愛看。太差,會熄機,落街行一行,或上網。事實,坐在不動看電視是無益,所以TVX幾好,為觀眾著想,一年只有幾套啱看,等妳有些自由活動時間。
tsung
|
mother904 發表於 18-8-1 09:14
我不會看TVB播的大陸劇,一係剪到一忽忽,一係配音奇怪,寧願睇原版。

dior0214
|
反而聽哈娜唱歌把聲聽到厭到一個點
熊之家
|
其實大陸劇都幾好睇,但故事黎黎去去差唔多都幾厭㗎
cynthiatomchan
|
李露眉 發表於 18-8-1 09:02
但係..大陸劇好睇過.. TBB 劇.

呢個係事實...

catjeffcat
|
我都係麻麻地大陸劇.... 小睇....
初初因為見阿余做.... 但佢又唔係集集都出,
但睇睇下廷禧係 ok 集集都無冷場......
不過咁口味既嘢個個唔同.... 唔想睇, 咪自己搵
啲其他嘢睇....
tansyneko
|
睇大陸劇我會上網睇,又快又新,駛咩追TBB
紫翹
|
Giant 發表於 18-8-1 08:59
幾年喇,每晚7:00睇大陸劇已經睇到好厭,而家連8:30都係播大陸劇,TBB不如改名叫中央電視台罷啦
...
你有權選擇唔睇.8:30? TBB做BB來了, 邊係大陸劇呀?
ookaren
|
上網睇咪仲好,無廣告爽D
toffeechoco
|
Charitymami 發表於 18-8-1 09:12
我睇左BK口碑,琴晚8點半開了延禧攻略來看,一口氣追了5集,好看

一口氣睇左8集, 精彩!
Charitymami    發表於 18-8-1 14:08