你地身邊有無呢d人

athruzala
|
想問下,你地身邊有無呢d人,係一個女性朋友,佢成日把口講佢個仔係佢心目中好重!同佢好重視家庭,佢好緊張佢個仔!但佢又成日同我講佢出街,放假就零願出街同人玩同食飯,都無去湊個細路!仲同我講佢出面有個男人,一收工就同個男人出街食飯,或做其他野!佢講佢同佢老公無感情了,如果佢老公同佢講離婚,佢會即離,但佢自己唔會出聲講先!
我有時好想駁返佢,但又費事搞到大家面左左!為有只聽唔出聲!但又覺得佢講野自相矛盾!
紫色線
|
無呢啲人 如有會疏遠
evip    發表於 18-8-1 10:26
B301
|
不知所謂既女人!
laiyee6121
|
B301 發表於 18-8-1 09:41
不知所謂既女人!

X2
kitkit218
|
遠離佢
Christine_L
|
咁似琴晚TVB劇情.......係咪工作需要扮幸福?

不過咁樣,可能真係人地係做SALES類工作要維持健康形象抽離唔到角色真係好辛苦,體諒下啦
C.Humphrey
|
疏遠佢啦
cakii
|

Ho_BB
|
wcpcelia
|
會少接觸
激烈的海狗
|
athruzala 發表於 18-8-1 09:34
想問下,你地身邊有無呢d人,係一個女性朋友,佢成日把口講佢個仔係佢心目中好重!同佢好重視家庭,佢好緊 ...

咁聽, 應該呢個人唔過三十, 結婚兒戲, 自我感覺良心嗰隻. 身邊冇呢D人.
colormama
|
身邊無。呢款人男又有女又有。男人一樣有結咗婚, 個口講到囝囡好重要, 但放假唔會陪, 閃出去自己玩, 個口話唔愛老婆, 照同其他女人鬼混, 個口唔會講離婚先, 睇幾時爆煲先離。

而家呢個年代, 衰男人自私男人一樣咁多, 衰女人自私女人都愈嚟愈揚, 數字穩步上升。

一句講哂, 就係自私同衰先做得出上面嘅嘢。
人都巔
|
講真, 響呢個報喜不報憂既世界裡, 佢當然會放晒最好果面比人看~

另外, 佢男家是否都不是窮? 可能如果窮既, 走左9年.

little06
|
我識人係好緊張個仔,仲話可以要仔唔要公,咁事實又真係離左婚,個仔跟佢,而為左個仔佢可以即飛現任男友,睇得出佢真係咩都仔最重要!有時我覺得佢好似借完種生仔就棄老公咁
Jane1983
|
講一套做一套,已經克人憎。女人勾三搭四,仲扮晒偉大母親,好嘔!
KUDOS
|
呢d冇家庭同道德觀念嘅人,疏遠把啦!
tsung
|
kitkit218 發表於 18-8-1 09:48
遠離佢

mao2008
|
咁佢係想點?
Ashleycorina
|
其實有唔少女人係咁,講自己好慘,你安慰佢,一分鐘之後又講到自己幾幸福,我完全唔識同佢溝通

我都見過有媽媽咁,個b一直俾奶奶/工人睇,自己無乜理過,但fb全部呃like相,有時候自己都頂唔順爆一句,妖,小朋友真係好煩!
佢講時,係因為自己睇左小朋友成個鐘,奶奶同工人又未到
athruzala
|
人都巔 發表於 18-8-1 10:28
講真, 響呢個報喜不報憂既世界裡, 佢當然會放晒最好果面比人看~

另外, 佢男家是否都不是窮? 可能如果窮既, ...

你講中左,佢老公都搵到!每年去幾次旅行(不是大陸)都係佢老公比!