官恩娜breast feeding張相

eziznw
|
如果佢可以係香港咁樣餵,係公眾場所餵,先會做到啲嘢支持到本地breast feeding。依家佢post咁既相片出嚟,信息完全唔一樣。有幾多本地breast feeding媽媽可以去佢咁既環境餵?難怪人話佢多餘。
Rubik
|
佢之前好似有企係一大堆奶粉前餵,唔知係藥房定超市
Heisenberg
|
人哋影張相都可以咁多嘢講,佢影唔影放唔放關你哋鬼事,八婆就係咁,乜都睇唔順眼嘈嘈閉
Rubik
|
eziznw 發表於 18-8-1 09:58
如果佢可以係香港咁樣餵,係公眾場所餵,先會做到啲嘢支持到本地breast feeding。依家佢post咁既相片出嚟, ...

呢張,其實佢一日po到黑,睇佢IG好多餵奶相,冇乜特別姐,咪又係餵奶

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
bbfastdcome
|
Heisenberg 發表於 18-8-1 10:16
人哋影張相都可以咁多嘢講,佢影唔影放唔放關你哋鬼事,八婆就係咁,乜都睇唔順眼嘈嘈閉
...

yes exactly
小華子
|

我淨係知,好多人唔會餵奶餵得咁公開,包括我自己,一定揾個角落兼遮住晒自己上半身。
支唔支持母乳餵哺其實係好個人嘅事,你唔遮住,人地緊係唔支持啦,你遮住晒,根本無人理你,我未試過在街外俾人歧視過,又或者根本無人意識到我原來係餵哺中

jeannietsui
|
我真心唔明白
BB食咩奶
係媽媽嘅選擇
為咩要特別攪啲訊息出黎支持餵人奶?
食飯都要揀適合嘅場所
周街餵就好自然?
唔駛時時刻刻標籤無遮無擋餵人奶就好大方
我身邊大把朋友餵人奶
都無呢度講得咁刻意
唔駛做俾人睇嘅
胸部始終係私處
點解係都要打開俾人睇
你鍾意大街大巷餵
我行過見到唔會望
但亦都唔覺得係一個適合嘅場所
埋身餵奶係媽媽同BB兩個人之間嘅事
你覺得溫馨都係你嘅事
何必下下同人分享啫

wcpcelia    發表於 18-8-2 10:53
cassy_w    發表於 18-8-1 14:37
魚兒小寶貝    發表於 18-8-1 11:24
loving_mybaby
|
其實我真係在香港見過有人像官恩娜一樣餵人奶,只係佢哋唔係名人又無放相上網
超級特務
|
Heisenberg 發表於 18-8-1 10:16
...

大把人分享d無謂相,時但啦,唔like咪睇少d lor
olimo
|
超級特務 發表於 18-8-1 11:22
大把人分享d無謂相,時但啦,唔like咪睇少d lor

佢係藝人
想提高知名度和 暴光率
所以會這樣拍照和出po
超級特務
|
olimo 發表於 18-8-1 11:28
佢係藝人
想提高知名度和 暴光率
所以會這樣拍照和出po

呢樣無可厚非
我反而勁反感葉碎碎為搵錢,成日亂教大肚婆bb啪補藥丸,不知所謂。有d人信佢跟住食就大鑊。
olimo
|
超級特務 發表於 18-8-1 11:30
呢樣無可厚非
我反而勁反感葉碎碎為搵錢,成日亂教大肚婆bb啪補藥丸,不知所謂。有d人信佢跟住食就大鑊。
...

係,碎碎真的無良心

所以這些餵奶照片
相對來說
好正氣了
|
jeannietsui 發表於 18-8-1 10:53
我真心唔明白
BB食咩奶
係媽媽嘅選擇

利申:我幾中意官恩娜

但我完全同意你的説法。
試想像同一景點,有個大媽開餐吃榴槤又會有怎樣的反應?適合地方應該做適合的事情。
人奶或奶粉完全是自己的選擇,各有本身考慮因素,何需刻意矮化別人的選擇!
Heisenberg
|
1773 發表於 18-8-1 11:38
利申:我幾中意官恩娜

但我完全同意你的説法。

佢影張自己嘅相又竟然可以矮化到別人嘅選擇?! 係官恩娜有神一樣無遠弗屆嘅影響力,定其他成年人係白痴見人一張相就質疑自己,妄想力太強覺得人哋針對自己?!
Heisenberg
|
超級特務 發表於 18-8-1 11:30
呢樣無可厚非
...

咪係,咬都咬碎碎啦,佢真係教壞人,官小姐影張相放自己ig都話督到你隻眼,仲要只係餵人奶,其實真係駛乜你班人指指點點,好痴線
Angelice-BeBe
|
始終要keep住曝光率..  
|
Heisenberg 發表於 18-8-1 11:55
佢影張自己嘅相又竟然可以矮化到別人嘅選擇?! 係官恩娜有神一樣無遠弗屆嘅影響力,定其他成年人係白痴見人 ...

可能你覺得我妄想力太強,但我沒有覺得人哋針對自己。我年紀大了,當年生仔時,感覺無論餵人奶或奶粉都好自由,沒有人會刻意強調任何一樣更好更偉大。只見現在太多人因此而爭論,我一直事不關己,己不勞心的,只因看到jeannietsui 的post 有共鳴才有感而發說多句而已。
大笨鐘
|
佢講有一次喺一間5星酒店女更衣室餵奶比人嘈,其實喺更衣室餵奶影響到人咩?大家都係女人,點解要為難母乳媽媽??
emimi
|
jeannietsui 發表於 18-8-1 10:53
我真心唔明白
BB食咩奶
係媽媽嘅選擇

我入媽媽谷好多媽媽,每個月都有幾次辛苦到想放棄,但成班人一齊有力量堅持掛,呻完show完又回復力量,好似信耶穌咁自己係屋企祈禱都得點解返教會
Heisenberg
|
1773 發表於 18-8-1 12:03
可能你覺得我妄想力太強,但我沒有覺得人哋針對自己。我年紀大了,當年生仔時,感覺無論餵人奶或奶粉都好 ...

我都係有感而發,如果”當年”你無批評別人,今日又何苦去抹黑人哋post喺自己ig嘅一張相,你加咗個”矮化别人選擇”嘅罪名俾佢