經常飲朱奶/阿華田

chaxxcha
|
有無媽媽經常飲朱奶同阿華田架?會吾會吾係甘好?我成日都好想飲
lamomw
|
chaxxcha 發表於 18-8-1 10:05
有無媽媽經常飲朱奶同阿華田架?會吾會吾係甘好?我成日都好想飲

我去親茶記都飲濃華田架
|
我覺得唔係食生冷野已經ok la
rosepig
|
依家奶茶咖啡檸茶都唔飲,去茶記通常飲holick或杏霜,次次飲檸水都幾悶,一日唔多過一杯我覺得ok,飲多咗咪食返少啲甜野
kawainnn
|

唔妹成日都無咩我覺得,只係驚糖份高同有咖啡因。但一日飲啲都無咩,我之前有一日一兩粒朱古力,好似話食朱古力bb會開心啲
chaxxcha
|
kawainnn 發表於 18-8-1 13:17
唔妹成日都無咩我覺得,只係驚糖份高同有咖啡因。但一日飲啲都無咩,我之前有一日一兩粒朱古力,好似話食 ...

我就係怕太多咖啡因。。。。
EstrellaDamm
|
chaxxcha 發表於 18-8-1 13:20
我就係怕太多咖啡因。。。。

醫生話一日一杯咖啡都可以,我兩次大肚都差唔多一日一杯咖啡。阿華田或一般朱古力奶咖啡因就算有都好低好低,反而糖分問題更大,所以唔好過量。
Rainbowmelody
|
EstrellaDamm 發表於 18-8-1 13:41
醫生話一日一杯咖啡都可以,我兩次大肚都差唔多一日一杯咖啡。阿華田或一般朱古力奶咖啡因就算有都好低好 ...

想問下點解阿華田會有咖啡因 我好似望過個營養標簽冇寫話有 同埋阿華田唔係俾小朋友飲嫁咩 點解會有咖啡因

ky_lung
|

會唔好,驚肥得快,我當時每朝只夠膽飲半杯,心理上平衡下
EstrellaDamm
|
Rainbowmelody 發表於 18-8-1 14:38
想問下點解阿華田會有咖啡因 我好似望過個營養標簽冇寫話有 同埋阿華田唔係俾小朋友飲嫁咩 點解會有咖啡因 ...

其實應該近乎冇。阿華田可能有少量可可成分,但絕對唔足以有影響。朱古力視乎種類,或者有少許,但離上限好遠好遠。
luv__hccc
|
我都唔敢飲多,平時好鐘意叫凍朱,驚糖份太高影響bb太大隻
Kairisins
|
我冇經常飲華田同朱古力奶,因為本身少少奶味都飲唔到 但就好鐘意飲甜野!我每日都有飲自己沖既柚子蜜,同間唔中飲一支益力多!
柚子蜜可以控制到甜度,只要唔好太甜同飲太多
對媽媽同BB黎講 應該冇乜問題
RubyYu07
|
我覺得唔好成日飲,任何嘢適量就得了。
hamsterma
|

我就無飲嘅,我唔係咁鍾意飲
haha748494
|
朱奶就無飲喇,阿華田就間中有飲。
GCHK
|
RubyYu07 發表於 18-8-1 21:02
我覺得唔好成日飲,任何嘢適量就得了。

同意,我驚有咖啡因
rarara415323
|
朱奶我都好想飲..但驚咖啡因問題。
勞氣小妹
|
阿華田我叫親都係少冰,黎到再「不」走d冰
朱奶我飲過一次即肚痛已經無再飲啦
RubyYu07
|
GCHK 發表於 18-8-2 19:45
同意,我驚有咖啡因

所以適量就得了。
luv_miyuko
|
我諗住好有營養大肚以黎每日都飲一杯熱華田架!已經唔飲可樂架啦 原來又係唔好架?