睇移民資料睇到灰

StrawberryLove
|
我本身澳洲讀書,讀完無申請PR 就番左黎香港。依架想移民番過去,但發現我個職業唔係個skill list 上面,應該話由2017年開始唔係個skill list。我有同學,讀同一個skulls item 已拎左PR。 依架移民澳洲越黎越難。
甄太太
|
加拿大好似容易d
|
甄太太 發表於 18-8-1 13:05
加拿大好似容易d

加拿大太凍
甄太太
|
StrawberryLove 發表於 18-8-1 13:07
加拿大太凍

只考慮澳洲嗎?伊加好難,我屋企人都想移民,想下但應該無機會了........

|
甄太太 發表於 18-8-1 13:10
只考慮澳洲嗎?伊加好難,我屋企人都想移民,想下但應該無機會了........

...

始終澳洲second home ma. 紐西蘭都可考慮,但用我職業都好難
Beiku
|
澳洲個list每年都會唔同
artroboy
|
林鄭退休都話返英國宗主國。

連咁多高官達人都已經搞哂移民,熱門地區飽和哂唔奇。

遲d移去馬國都難。
|
Beiku 發表於 18-8-1 13:13
澳洲個list每年都會唔同

咪係lor . 依架連Account 都難入。
Beiku
|
StrawberryLove 發表於 18-8-1 13:17
咪係lor . 依架連Account 都難入。

冇辦法,Account太多人
|
artroboy 發表於 18-8-1 13:17
林鄭退休都話返英國宗主國。

連咁多高官達人都已經搞哂移民,熱門地區飽和哂唔奇。

佢地有錢,即有citizenship la
wcpcelia    發表於 18-8-1 14:58
artroboy
|
StrawberryLove 發表於 18-8-1 13:26
佢地有錢,即有citizenship la
侵侵咁瘋狂,隨時取消所有對華移民政策,相對英國比較有保障。
|
artroboy 發表於 18-8-1 13:31
侵侵咁瘋狂,隨時取消所有對華移民政策,相對英國比較有保障。

我完全不考慮美國。寧願去南非
eziznw
|
StrawberryLove 發表於 18-8-1 13:02
我本身澳洲讀書,讀完無申請PR 就番左黎香港。依架想移民番過去,但發現我個職業唔係個skill list 上面,應 ...

讀教育啦,我啲朋友個個入晒籍。
|
eziznw 發表於 18-8-1 13:38
讀教育啦,我啲朋友個個入晒籍。

啱啱稔緊呢樣野。
20150618bb
|
StrawberryLove 發表於 18-8-1 13:02
我本身澳洲讀書,讀完無申請PR 就番左黎香港。依架想移民番過去,但發現我個職業唔係個skill list 上面,應 ...
我都中意柏斯,在個時間拿左,咪好喇
|
20150618bb 發表於 18-8-1 13:41
我都中意柏斯,在個時間拿左,咪好喇

啱啱個fd 話可以係Perth 讀一年education diploma
appledai
|
是但再讀個一年的書。我有朋友10w讀個一年的cooking,現在有PR,開蛋糕店,CBD買樓
happystich
|

我有同學都同你一樣讀完書就返香港
之後一下子移民政策收緊
依家完全冇可能返黎
除非讀另一樣野
講緊係2012年畢業…

其實真係點都應該拎左PR先走
起碼就算唔返黎住
第時仔女都可以返黎讀書用local價
20150618bb
|
StrawberryLove 發表於 18-8-1 13:42
啱啱個fd 話可以係Perth 讀一年education diploma
個度我非常中意,有時間真係想停留半年以上,試下得唔得起個度生活.
|
happystich 發表於 18-8-1 13:45
我有同學都同你一樣讀完書就返香港
之後一下子移民政策收緊
依家完全冇可能返黎

個陣稔住全家都係香港,男朋友又係香港,所以無打算咁做~ 好蠢呀我