請問大家43歲先發現有左

ltcw1999
|
其實之前無計劃有
當發現有左時, 先開始服食葉酸
請問大家高齡產婦係未好危險?
聽人講BB有自卑同過度活躍症機會好高?
遲補好過唔補,請問仲有什麼要注意?
順產好定開刀好?
先多謝大家....
Care_Bears2009
|
你有左幾耐? 首先BOOK 個婦科驗孕同照閃閃先啦,
其他就一步一步來....
cpycpyhelen
|
ltcw1999 發表於 18-8-1 14:58
其實之前無計劃有

其實只要做足檢查,其實都唔洗驚,休息多啲,唔好甘粗勞控制下飲食
haha748494
|
只要定期產檢,我就開刀喇。
GCHK
|
haha748494 發表於 18-8-2 15:40
只要定期產檢,我就開刀喇。

係亞,定期產檢,做足檢查,就冇乜問題嘅
luv_miyuko
|
T21,初期唐氏,照結構,驗血糖,全部檢查做足晒都正常就ok 喇。
hamsterma
|
其實之前無計劃有

你有佐幾耐呀?
ltcw1999
|
回覆 hamsterma 的帖子

6週半
musiccisum
|
其實之前無計劃有

多休息,喝多點水,個人保持放鬆,唔好拎重野,唔好蹲,食葉酸
JD930
|
其實之前無計劃有

一直有做檢查都會知道bb有冇咩問題嘅,唔好擔心,慢慢來
mi_meow
|
我41, 原本都係唔計劃要, 但佢自己來了
檢查真係要做足, 平常心吧, 一起加油~

soha2018
|
mi_meow 發表於 18-8-3 12:16
我41, 原本都係唔計劃要, 但佢自己來了
檢查真係要做足, 平常心吧, 一起加油~

我都係40+ , 第一胎,而家25w了。
BB 自己來了就隨緣吧... 就算是少婦都唔一定陀得穩,有準備既亦唔一定想生就生到... 所以隨緣及放輕鬆吧,小心飲食DD,唔好太操勞,做足產檢應該冇咩問題吧! 加油!
mi_meow    發表於 18-8-3 14:06
rosepig
|
舊公司同事過咗45先第二胎,都平安出世,所以唔使太擔心,將情況同醫生講,會俾到建議你,根返身體俾你嘅訊號作息,均衡飲食,做足檢查,相信bb啦
sunflowerusa
|
無事,唔好担心。我43啦,仲有2个月生得。安心養胎。