想問臨生入院時被人用手指檢查宮口痛唔痛?

touko
|

即係check開到幾多度

以下可選多項, thanksssssssss

1) 陣痛期間根本唔會覺得檢查宮口係痛
2) 用過鴨嘴鉗, 所以唔覺檢查宮口係痛

3) 陣痛期間痛上加痛

4) 手指唔會去到好入, 唔覺痛

5) 過程好快, 唔覺痛

6) 只會少少唔舒服, 驗過第一下會慣左

另外, 大家覺得開宮口自己感唔感覺到??

angelyeeyeeli
|
touko 發表於 18-8-1 15:14

陣痛緊就咩都feel唔到,你會feel到姑娘啲手指頂到最入,頂完就同你講開到幾度,好快手的。
freshrose
|
我係穿水先,無陣痛,我覺得好痛
touko
|
回覆 freshrose 的帖子

無陣痛都check??
freshrose
|
touko 發表於 18-8-1 15:49
回覆 freshrose 的帖子

無陣痛都check??

係,要check 宮頸有無開同開左幾多,其實見紅都會check
MANTINGTING
|
我係先塞藥24小時再手指CHECK~我覺得好痛~痛到我叫出黎
touko
|
香蕉煎餅
|
我都係無陣痛check宮頸,超痛,次次都叫出黎
freshrose
|
香蕉煎餅 發表於 18-8-1 16:53
我都係無陣痛check宮頸,超痛,次次都叫出黎

我直情痛左成個鐘先覺得唔痛,但公立好似差不多一個鐘check 一次
ipcs
|

第一胎時似3
第二胎時似6
EstrellaDamm
|

兩胎都6,感覺可以。可能因為我唔緊張夠放鬆。
melomelomelody
|
一開始未大痛check會覺得唔舒服,到開左5度已經feel唔到
我要做媽媽
|
我嗰時候係見紅然之後個姑娘幫我check架,我覺得會痛架,而且多多少少都會覺得有啲唔舒服㗎
aitangtang
|
我覺得好痛,到而家都仲記得果種痛
MANTINGTING
|

我覺得如果你懷孕期間有KEEP住有性行為佢CHECK既時候會冇咁痛
我自己就因為大肚之後冇再有性行為
所以覺得緊左就會好痛
我有朋友係外國生之前姑娘會比個波仔佢
係FOR放入去下面等佢慢慢適應同等佢有彈性D
生既時候都唔使剪
touko
|

回覆 MANTINGTING 的帖子

goooood!! 多謝你咁直接 :)))正正都有咁諗緊
luv_miyuko
|

其實痛唔痛係睇醫生手勢,冇鴨咀鉗咁痛,不過如果已經開始陣痛緊係痛到你唔會再顧慮呢d 野。

時間越黎越接近我都開始有點淆底
touko
|
回覆 luv_miyuko 的帖子

我都係.....開始淆你幾多週了..?
luv_miyuko
|
touko 發表於 18-8-2 09:58
回覆 luv_miyuko 的帖子

我都係.....開始淆你幾多週了..?

好似螞蟻咁爬到黎30週,好累
hamsterma
|

我係催生,人工破水之後檢查唔係好舒服