夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

大宅

[

男爵府

BK Milk勳章

Pokemongo 發表於 18-8-1 15:35
同c6拍拖結婚加埋十幾年,一直想要bb,
以為感情夠深厚,經濟穩定,touchwood如果第時有咩事,短期一個人帶 ...

佢自己都講出去解決,你仲有咩懷疑?

佢咁樣對你,你仲諗住同佢一世?我係你,趁早講bye bye.

唔好咁委屈自己,傻妹。佢講到明已經唔愛你,你仲期望D咩?
又放假!!!

珍珠宮

其實你c6已經講到咁白,出去玩,出去解決,你都唔好再抱有佢關心你既期望了。
你而家係ftm? 首先,最好要有自已既經濟能力,就算終有一天無佢,你都可以獨力照顧bb. 第二,花多啲時間學習照顧bb,教育bb. 你c6咁話你,會唔會你真係對呢方面唔太識? 唔緊要架,慢慢學習吧! 餵人奶唔好迫自已太緊,越迫越無,人奶量係睇媽媽情緒,放鬆點會好啲。

伯爵府

以為感情夠深厚,經濟穩定,touchwood如果第時有咩事,短期一個人帶 ...

出面解決?叫你放心?玩下?佢傻的嗎?

子爵府

回覆樓主:

開到口出去解決
不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

瑪瑙宮

你坐緊月都係學住做媽媽, 邊个未生識做呀媽架? 你重要餵人奶咁煩咁吃力, 佢淨係識鬧識批評, 人前就讚自己, 你乜錢自己出, 佢有乜資格批評你? 你要人幫好正常, 唔係請陪月做乜, 請佢黎睇你湊 B? 佢重要話出去解決係玩, 離譜到, 你同娘家講你情況, 尼个男人唔會再對你好, 你要靠到自己.

別墅

Pokemongo 發表於 18-8-1 15:36
坐月期間我日日喊,有時夜晚揾紙巾捂住個口,唔想俾人聽到,c6見到我喊都冇講咩。佢都試過喺陪月面前鬧我 ...

你老公本身係未緊張大師? 岩岩生完BB大家因為要面對新生命同新既生活習慣會有好大壓力...
如果你本身同你老公一齊左十幾年, 佢係咩人你會唔知咩, 當然生完BB身材都會走樣(我自己都肥左15KG呀)
但唔洗擔心既, 有決心可以減番(而家坐好月先, 身體回復番先減)
你老公可能係吹下水話出邊搞掂, 我老公成日都咁講...仲影我個PAT 笑我...

其實我講咁多野都係想叫你睇開D, 再睇定情況先啦岩岩生完係會咁嫁...加油加油

子爵府

回覆樓主

樓主係咪生完後做ftm呀?我發覺身邊好多朋友變了ftm後,佢哋c6 會愈來愈睇個老婆唔順眼,覺得你喺屋企嘆又有工人,做少少嘢,照顧個bb都做唔好?! 就算工人陪月錢係你出,佢都覺得你係食佢住佢而覺得自己變皇帝!
其實你所講的,我諗唔少都會有類似經歷,一生完未妻關係大轉變,因為focus 不同了。但如果講到佢講明會出去完,呢樣認真係無言。你會唔會接受到個老公咁dirty...?? 我好認同你所講,同佢講嘢佢唔上心,之後就心淡晒寧願咩都唔再講,所有話題只圍繞bb.你有冇同佢坐低認真傾吓呀?

子爵府

唔識點安慰你
不過佢完全要仔唔要老婆咁款,你都諗定之後點好,千祈唔好同佢生第二個

男爵府

回覆樓主

唔識回應,好同情樓主...你老公好快嫌你啲奶少,質素差,餵唔飽bb

大宅

回覆樓主

放完產假後就返工,做唔到ftm,bb由工人睇,c6睇錢好緊要,我而家咁已經俾佢話我歎世界
我只係想佢知我盡左力,我係冇湊仔天份,佢成日批評我令我好唔開心
佢有冇出去搞我真係冇得check,佢機不離身,電腦pw我唔知,如果有就可能係趁食lunch,雖然我有backup可以即走,原來要下定決心係咁難⋯

大宅

jlht 發表於 18-8-1 18:32
你老公本身係未緊張大師? 岩岩生完BB大家因為要面對新生命同新既生活習慣會有好大壓力...
如果你本身同你 ...

點解你老公會咁講嘅?你唔嬲?

男爵府

回覆樓主:

會唔會喺你生bb前後時間,佢已經有左第三者?所以態度截然不同。

大宅

musiccisum 發表於 18-8-1 20:40
唔識點安慰你
不過佢完全要仔唔要老婆咁款,你都諗定之後點好,千祈唔好同佢生第二個
...

現實同理想係兩回事,完全冇預計到會咁,我以為變的會係我,原來變了係c6,不會再生啦

wcpcelia    發表於 18-8-10 15:53

大宅

cometingliu 發表於 18-8-1 22:05
唔識回應,好同情樓主...你老公好快嫌你啲奶少,質素差,餵唔飽bb

佢已經講左了,叫我清潔好個nipple先好食

別墅

Pokemongo 發表於 18-8-1 22:45
放完產假後就返工,做唔到ftm,bb由工人睇,c6睇錢好緊要,我而家咁已經俾佢話我歎世界
我只係想佢知我盡左 ...

佢講到咁即係有啦
我以為你係全職佢先睇你唔顺眼,
原來你仲要係在職媽媽
一係你好好同佢傾下先,
初初做父母一定有好多唔熟習嘅地方㗎啦
你仲要係打緊兩份工喎
如果佢肯take care你感受,會有改變,咁你可以考慮再相處下

如果佢唔覺得咁對你有問題,橫掂自己有back up,唔需要委屈自己,可以走得,男人變左就係變左

大宅

衝勁BB 發表於 18-8-1 22:51
會唔會喺你生bb前後時間,佢已經有左第三者?所以態度截然不同。

其實我地係做ivf的,在抽卵前已經冇sex,到而家超過一年了
整個孕期都冇sex,佢話怕整到bb,嗰時已經話會自己出面搞掂
而我嘔到七彩,冇心機理佢講呢d,以為佢講笑咋,點知生完仲係咁

別墅

Yyy225 發表於 18-8-1 23:04
佢講到咁即係有啦
我以為你係全職佢先睇你唔顺眼,
原來你仲要係在職媽媽

做左人阿媽要堅強D
我自己由有左bb都生完resume working
都同老公有好多岐
佢都試過係個女面前發我脾氣,我超嬲
幾次之後我真係認真同佢講呢d脾氣唔make sense
如果再來係咁我唔會再忍,so far佢有改變,唔敢再咁做

男爵府