你哋食過咩貴價水果?

syne403
|
行過商場水果店,見到日本水蜜桃,蜜瓜,台灣芒果,塔斯曼車厘子好吸引,
但真係太貴了
Sumyeema1
|
syne403 發表於 18-8-1 16:23
行過商場水果店,見到日本水蜜桃,蜜瓜,台灣芒果,塔斯曼車厘子好吸引,
但真係太貴了 ...

去當地食。
good_pig
|
Sumyeema1 發表於 18-8-1 16:25
去當地食。

我都係當地特別有興趣食時令水果..

香港少食
20150618bb
|
但真係太貴了 ...
正宗....北京水蜜桃,好貴好正,有西柚甘上下大,香港係買唔到.
bbkq
|

有買過幾次,日本水果,水蜜桃,提子,蜜瓜,蘋果,可能不是特別靚,味道不是真係咁特別好味,其實都覺好貴。

可能要去九龍城/果欄買,才最靚最新鮮。
tsung
|
但真係太貴了 ...

一分錢 一分貨
洛婷
|
good_pig 發表於 18-8-1 16:26
我都係當地特別有興趣食時令水果..

香港少食

x2
洛婷
|
香港買真係貴到呢
yankiyan
|
水果我反而好捨得買貴野
算死草
|
但真係太貴了 ...

廿幾年前二百幾一個金枕頭,應該人生中最貴。車里子都係呢排貿易戰先買70兩磅。
babyboy2013
|
但真係太貴了 ...

日本蜜瓜,好清甜。
Ashleycorina
|
最貴應該係食過日本蜜瓜,西瓜同提子
我唔記得價錢了,覺得好貴
amy730
|
去當地食。

去當地食計埋成本咪仲貴
alicecmc2003
|
貓山皇,好間唔中會買黎食,香港買真係巧貴。所以要忍手忍口。
horsepant
|
去當地食。

前一兩年瘋狂愛上日本青堤, 係日本當地食亦唔平, 尤其department store's supermarket, 比外邊再貴一些, 試過一次係札幌的大丸買 8,000 Yen, 掙扎一輪始終買咗, 仲唔係好好食.....
小肥楊
|
琴日食佐日本啲香印提子;
上個月食佐日本啲桃 & 夕張蜜瓜
seaheart88
|
但真係太貴了 ...

台灣芒果唔算貴啦。。。日本芒果就真係嚇親。。。我係當地買咗一個太陽之子芒。。。1800yen
seaheart88
|
但真係太貴了 ...

日本水蜜桃真係好好食仲有情旺晴王好好食。。。所以啱啱去完大阪返嚟喺大阪個果欄度買咗幾箱野返嚟食

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
艾菲BB
|
幾年前有人送咗箱金車厘子比老細,老細開嚟請全公司食,真係好好味,又爽又甜
之後就算我自己買金車厘都冇果次咁好食啦
Sumyeema1
|
horsepant 發表於 18-8-1 17:17
前一兩年瘋狂愛上日本青堤, 係日本當地食亦唔平, 尤其department store's supermarket, 比外邊再貴一些, ...

Aeon supermarket 果D又平又正,仲有D shop 專賣本地農産品,有埋 farmer 相、名。