滿月bb日夜顛倒

ting8625
|

BB就1個月大。佢而家訓教時間日夜顛倒咁。
日間好熟睡,我定時3至4個鐘叫醒佢餵奶一次,佢每之飲完奶都可以即刻訓返。由早上11點訓到晚上8點。
我已經拉開晒d窗簾,令房間有日光。會叫醒佢諗住同佢玩下唱歌咁放下電。。但我點整佢都唔係好醒,醒左都係喊。
到晚上,最後一餐奶已經較到11點左右。9點左右已經係專登整醒佢,但佢飲完仲好精神,唔肯訓。
房已經係開一個小燈好暗同靜,放佢返床仔無幾耐就會喊。。會眼光光或扭計到凌晨3,4點。。
想問下大家仲有咩方法調教返佢訓教時間?晚晚都係咁。。。第日放完產假都唔知點算
我要做媽媽
|
出生BB有D係會咁樣架。日頭佢醒咗既時候試下多D同佢傾計,吸引下佢既注意力,咪俾佢訓咁多喇
RubyYu07
|
初生bb都係咁,慢慢較返個時間,急唔來,日頭多同佢玩。
haha748494
|
3個月前通常系飲完訓,訓醒飲。你唯有日間同BB玩下,儘量唔好訓太多,先唔會影響夜晚訓覺。
海綿肚仔專家@牛欄牌
|
ting8625 發表於 18-8-1 16:26
日間好熟睡,我定時3至4個鐘叫醒佢餵奶一次,佢每之飲完奶都可以即 ...
Hello ting8625, BB 係媽媽肚入面冇分日夜,出生後大概要兩三個月時間先調節到架,日間醒嘅時間, 媽媽多d 同 BB唱歌、傾計、按摩, 減少d佢日頭瞓覺嘅時間,可以促進BB腦部發育,夜晚都有可能瞓得好D架。
bchuma
|
日間好熟睡,我定時3至4個鐘叫醒佢餵奶一次,佢每之飲完奶都可以即 ...

日夜顛倒真係好裸命 ,你試一下白天多點帶距出去玩,晚上都可以出去行街,九點幾翻屋企,可能就會訓
GCHK
|
日頭陪佢玩,唔好訓太多
musiccisum
|

正常的,要慢慢調節
sammiso
|
BB多數係訓覺嘅,日夜顛倒係正常嘅。
kmbb519
|
hello請問你bb而家較返岩時間未呢 想請教方法 睇返日子你bb 應該都四個月啦