美容扮靚

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

首先多謝各位jm的分享及提供會員號碼的jm, 參考過你哋的個案及自己亦上網揾過一些去斑的資料,決定做picoway或enlighten。

昨日去咗2間做分析,一間是醫生,話係顴痣斑,都幾厚吓起碼要做十次1064, 如果同pico隔住做就會快D,但不能徹底清除,聽完個心那一那,又唔記得問咩係顴痣斑,同其他斑有咩分別?有冇jm知道?之後就去咗A妹,consultant話係荷爾蒙斑及有D微紅,建議做4次excel v + 起碼6次enlighten, 嘩好貴啊!因為唔知excel v係乜所以只做了enlighten, 有冇jm知道或做過excel v,效果如何?

昨晚回去再做多次 cream mask, 搽了支安瓶,搽他們給的藥膏,再搽自己的cream, 覺得少少痕及起了幾粒蚊爛,第二日起了幾粒暗粒,好期待之後的效果!

禁止訪問

大宅

回覆 anabbb 的帖子

顴痣斑同荷爾蒙斑都係深層斑, 顴痣斑就1X-2X年歲出.. 我顴骨位都有2-3粒. 我都預左要做幾次次先改善. 我上星期做第一次, 都係excel v + enlighten, 因為本身多紅血管. A妹consultant話打幼/少左紅血管, 令斑吸收唔到養分, 就會見效D. 我打完, 塊面D血管即時幼左. 睇落白淨返. 我打完都有蚊爛, 2-3日退左.

大宅

cinda72. 發表於 18-8-1 16:42
要時間架,唔係即退,要等你新陳代謝排走,似6多d水啦
係知道,要補水補水補水,好重要要講3次

大宅

KEROROBB 發表於 18-8-1 17:19

顴痣斑同荷爾蒙斑都係深層斑, 顴痣斑就1X-2X年歲出.. 我顴骨位都有2-3粒. 我都預左要 ...
哦!咁有冇建議你做幾多次excel v?

大宅

佢建議我做4次 EXCEL V. 我面上D血管都係好多.

男爵府

KEROROBB 發表於 18-8-2 12:02

我琴日都上左A+,你幾錢?
她建議我打左微絲血管,再打1064

大宅

回覆 maggie_yip28 的帖子

我去A妹做正價8折後$1600.

大宅

KEROROBB 發表於 18-8-2 12:02

我直頭唔知,影完相佢話有少少喎,係咪做完facial擠完好易紅嗰種呢!

大宅

maggie_yip28 發表於 18-8-2 14:06
我琴日都上左A+,你幾錢?
她建議我打左微絲血管,再打1064
A+都有excel v 做?幾錢?

男爵府

我晤記得個名
但係話可打微絲血管

大宅

KEROROBB 發表於 18-8-2 14:22
回覆 maggie_yip28 的帖子

我去A妹做正價8折後$1600.
係咪頭一次有八折,如果用優惠價做左enlighten,咁excel v就冇8折?

大宅

anabbb 發表於 18-8-2 18:30
係咪頭一次有八折,如果用優惠價做左enlighten,咁excel v就冇8折?

係呀,頭一次2個treatment都有8折

男爵府

減齡達人勳章

maggie_yip28 發表於 18-8-2 18:30
我晤記得個名
但係話可打微絲血管

A+ 果隻係Vbeam, A妹果隻係excel v
2隻都係主要去紅血絲,但聽講excel v 無咁痛!

大宅

回覆 kekawai 的帖子

頭先我睇返d舊post, 如果係一條一條血管的, 應該打Vbeam, 如果面紅就打excel v

男爵府

kekawai 發表於 18-8-3 14:57
A+ 果隻係Vbeam, A妹果隻係excel v
2隻都係主要去紅血絲,但聽講excel v 無咁痛!
...
講到好似好痛,晤打呢個成日話會影響打斑效果,講真晤打得晤得?
只打斑
講到又痛又會腫,好驚

大宅

maggie_yip28 發表於 18-8-3 19:32
講到好似好痛,晤打呢個成日話會影響打斑效果,講真晤打得晤得?
只打斑
講到又痛又會腫,好驚
冇話唔得嘅!就係效果慢D,我頭第一次冇打,諗緊下次好冇打埋excel v, 亦話去A+打vbeam,慳得一蚊得一蚊,如果兩邊走應該同一日做還是分開好呢?

男爵府

anabbb 發表於 18-8-4 14:10
冇話唔得嘅!就係效果慢D,我頭第一次冇打,諗緊下次好冇打埋excel v, 亦話去A+打vbeam,慳得一蚊得一蚊, ...
時間就到,我會同一日做曬,做完都會紅,又要連住幾天做保濕
一次過好像方便些

禁止訪問

複式洋房

cinda72. 發表於 18-8-4 14:47
拿,認真講,如果你真係有決心去解決你面上問題,以後都唔駛再用 粉底,bbcream果d,就銀包赤小小,去a妹j ...

最怕俾左錢, 效果又吾 work。。A妹join錢,join完做乜只係照扣

首頁
12345...10

尾頁

跳至