有冇媽媽懷孕初期照陰超?

lemon1013
|
有冇媽媽懷孕初期醫生安排照陰超?而家啱啱驗倒有左 醫生安排我5w返去照胎囊 如果照陰超驚整親個胎
因為係第一胎好緊張
如果係抽血 係唔係都可以check 倒會唔會宮外孕
x0kwan0x
|
lemon1013 發表於 18-8-1 22:04
有冇媽媽懷孕初期醫生安排照陰超?而家啱啱驗倒有左 醫生安排我5w返去照胎囊 如果照陰超驚整親個胎
因為係 ...

因為太細,所以照陰超的,遲D大D會照返肚
tantanania
|
因為係 ...

我頭2次都係陰超,而家出左世1.5歲啦!
唔洗緊張~~~
hielainehk
|
我2胎初期都係陰超,因為見紅先照,每胎照左3-4次,都出左世了。
freshrose
|
陰超點會整親個胎啊,陰道同子宮有段距離wor, 我6w 前都係照陰超
florchy
|
陰超只係入少少咁照
唔會影響bb 放心
BabyCiu
|
第五週已經照肚,可以明顯見到胎囊
wowobibi
|

我6w照胎囊係照肚
yin媽
|
因為係 ...

我而家6周 7月30號第一次產檢 都係照陰超 因為周數小 照肚可以睇到胎囊 但睇唔到心跳 我照個日睇到心跳白色一小點閃閃下 都係因為周數小所以唔太明顯 安排2星期再檢查
我而家第二胎 第一胎有出血情況 所以初頭都照咗兩三次陰超 阿囝而家20個月大 所以唔使緊張 亦都放心唔會痛 不過你得5周 可能有機會未睇到心跳住 會check到係咪宮外孕先
Ashley_kyu
|
我6w時醫生照肚同陰超,因為陰超睇得清楚啲同埋佢吾係放好返淨係放門口咋
贏在起跑線
|
我都係照陰超呀
冇問題架
木子云
|
陰照無問題㗎,唔使驚。我都係照陰照
lemon1013
|
咁就放心喇 冇咁擔心 多謝各位
Rainbowmelody
|
florchy 發表於 18-8-1 23:07
陰超只係入少少咁照
唔會影響bb 放心

照陰超會唔會好痛嫁?
charlisamama
|
因為係 ...

但陰超真係好清楚,照左如果見到bb心跳放心好多
rosepig
|
6 wk時無照陰超,淨係照超聲波,可能因為咁見唔到閃閃,醫生話太細,可以排卵遲咗所以較計出黎嘅日子細咗4日,就算陰超都未必見得清楚,所以今個星期8wk會再去照,希望有好消息
florchy
|
Rainbowmelody 發表於 18-8-2 07:06
照陰超會唔會好痛嫁?

唔會痛呀
放鬆少少 望住個moon 睇閃閃(emoji)聽心跳
yingmiying
|

我7w係照肚 反而照肚我覺得醫生壓到有D大力 照完個肚痛痛地
haha748494
|
照陰超唔會痛,唔洗擔心。
Rainbowmelody
|
haha748494 發表於 18-8-2 15:17
照陰超唔會痛,唔洗擔心。

啱啱照完 又真係唔痛