懷孕初期,肚脹嚴重

IPodnano
|
本身我都瘦,但有左呢幾個星期,個肚脹到波咁,好似好多氣起入面。胃都係,不定gur氣,肚谷到好似人地4個月咁,有無媽媽好似我咁?
好辛苦,有無辦法解決...
sweetilife
|
IPodnano 發表於 18-8-1 22:19
本身我都瘦,但有左呢幾個星期,個肚脹到波咁,好似好多氣起入面。胃都係,不定gur氣,肚谷到好似人地4個月 ...

same here!!個時無哂計到跟中醫按穴位,按手碗對落位置(3隻手指平排)個位,按幾分鐘就er到啖氣出來,次次都得,有時按耐d5分鐘就得,快既分零2分鐘就得
hamsterma
|
本身我都瘦,但有左呢幾個星期,個肚脹到波咁,好似好多氣起入面。胃都係,不定gur氣,肚谷到好似人地4個月 ...

有無試下睇下中醫
JD930
|

有冇相熟中醫可以睇下?
haha748494
|
飲小小檸檬水可以去肚風,去胃氣。
RubyYu07
|
有JM都反映過呢個問題,就係有胃氣囉!
我要做媽媽
|
漲得咁犀利吖,不如你去問問醫生喇
GCHK
|
haha748494 發表於 18-8-2 14:56
飲小小檸檬水可以去肚風,去胃氣。

檸檬水應該都有幫助,都可以試下睇中醫
YoYoBaby_Lee
|

我仲誇張,我脹到好似有咗6個月咁,都唔知點算(emoji)
luv_miyuko
|
少食多餐,食酸野
soha2018
|
我之前都係咁,食左益生菌就改善左喇
JD930
|
YoYoBaby_Lee 發表於 18-8-2 19:55
我仲誇張,我脹到好似有咗6個月咁,都唔知點算(emoji)

睇下中醫
ChenKK
|
我初初都咁係咁 之後食益生菌好左好多
順便解決埋便秘
charlisamama
|

我都係,個肚突到懷疑自己(emoji)
XbaobaoX
|
我啊?開頭脹到好似5個月咁,搭車都有人讓位,勁誇張!而家4個月個肚無咁脹嚕!
Regine114
|
ChenKK 發表於 18-8-3 07:58
我初初都咁係咁 之後食益生菌好左好多
順便解決埋便秘

你食邊隻益生菌呀?
ChenKK
|
Regine114 發表於 18-8-3 10:52
你食邊隻益生菌呀?

Proven
IPodnano
|
ChenKK 發表於 18-8-3 16:30
Proven

等我都試下,聽日提早做產檢問埋醫生。
好頂真係好唔舒服
ChenKK
|
IPodnano 發表於 18-8-4 16:02
等我都試下,聽日提早做產檢問埋醫生。
好頂真係好唔舒服

我初初個胃頂到去睇醫生
醫生話蘋果 蕃茄 西蘭花呢三樣食物都好容易胃氣脹
我個排少食呢d食物再加益生菌就冇再胃脹
Ssstar
|
soha2018 發表於 18-8-3 02:28
我之前都係咁,食左益生菌就改善左喇

請問食邊隻益生菌?