客氣老友點還人情好?

hiuyat
|
我前排身體不適,依家已好返,老友送左呢兩盒比我,我本來想封返利是比佢,但我冇食燕窩習慣真係唔知呢兩盒燕窩幾錢,我怕封少左又唔好意思,大家可否比些意見我呢?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
babynetnet
|
之前我娘家成日買黎係大陸送禮,好似係印尼野,價錢好似係兩、三千,唔行定……
guigui82
|
hiuyat 發表於 18-8-1 23:18
我前排身體不適,依家已好返,老友送左呢兩盒比我,我本來想封返利是比佢,但我冇食燕窩習慣真係唔知呢兩盒 ...

唔知你身體是邊方面不適, 要注意唔係人人適合食燕窝。
stkyo
|
朋友有無小朋友?一係請你老友請餐好既,然後送玩具比佢小朋友(如有的話)
hiuyat
|
guigui82 發表於 18-8-1 23:32
唔知你身體是邊方面不適, 要注意唔係人人適合食燕窝。

我上月月頭小產左,屋企人有過cancer,燕窩唔食得,我又唔敢食,好似浪費左老友一番好意
wcpcelia    發表於 18-8-2 10:31
hiuyat
|
stkyo 發表於 18-8-2 00:14
朋友有無小朋友?一係請你老友請餐好既,然後送玩具比佢小朋友(如有的話) ...

佢無兒無女架
goldpiglet
|
我當年試過送純金(Q版)吊,可留念又保值
苡晴
|
這2盒至少要幾千蚊以上(我估一定五千以上)
請返老友食餐好既
itdididi
|
hiuyat 發表於 18-8-2 02:27
我上月月頭小產左,屋企人有過cancer,燕窩唔食得,我又唔敢食,好似浪費左老友一番好意
...

祝福妳身體健康、闔家順景安康如意
andyman
|
半斤燕窩, 最少5-6000元.朋友好錫你.
karenlyk
|
你朋友真係對你好好
Poyau
|
...

保重
20150618bb
|
我前排身體不適,依家已好返,老友送左呢兩盒比我,我本來想封返利是比佢,但我冇食燕窩習慣真係唔知呢兩盒 ...
你個朋友真大手筆,你男定女,如果男勿食
CACALEE1110
|

你朋友真係好呀,可能佢覺得你係佢人生有好重要既地位呢, 放心啦,大家都有困難時候
不需要太上心
hiuyat
|
20150618bb 發表於 18-8-2 13:21
你個朋友真大手筆,你男定女,如果男勿食

我係女,但我唔敢食呀
JD930
|
...

保重
20150618bb
|
hiuyat 發表於 18-8-3 01:16
我係女,但我唔敢食呀
點解?
moonlight9198
|

或者請佢出去食餐飯!
hiuyat
|
20150618bb 發表於 18-8-3 11:23
點解?

怕激素多
20150618bb
|
hiuyat 發表於 18-8-3 12:33
怕激素多
二者取其輕