請闆用浴室寶還要安抽氣扇嗎?

浴室寶的抽氣功能可以代抽氣扇嗎?
bufferzone
|
[email protected] 發表於 18-8-1 23:27

可以的
|
bufferzone 發表於 18-8-1 23:30
可以的

我上網見到有d話唔用,要加埋一齊用
現在裝修想用天花浴室寶,所以唔知好唔好保留窗個個抽氣
bufferzone
|
[email protected] 發表於 18-8-1 23:47
我上網見到有d話唔用,要加埋一齊用
現在裝修想用天花浴室寶,所以唔知好唔好保留窗個個抽氣
...

你買那個牌子?
bufferzone
|
浴室寶抽力一定不及普通抽氣扇,有位的話可以用埋抽氣扇
|
bufferzone 發表於 18-8-1 23:48
你買那個牌子?

KDK纖薄型
|

另一個豪華型好似好大

bufferzone
|
[email protected] 發表於 18-8-1 23:57
KDK纖薄型

加多一部抽氣扇啦
Charlotte_mom
|
唔係唔得,不過聽講好嘥電,抽氣用返抽氣扇較化算
|
Charlotte_mom 發表於 18-8-2 00:01
唔係唔得,不過聽講好嘥電,抽氣用返抽氣扇較化算

即是冬天沖涼用浴室寶,平日就用抽氣扇?
hnh_mami
|
[email protected] 發表於 18-8-2 00:13
即是冬天沖涼用浴室寶,平日就用抽氣扇?

係,冬天預熱浴室&沖涼就好好用。

我爸屋企將抽氣扇位改裝浴室寶,冬天用就正,但抽濕唔得,開左成個鐘抽氣個廁所都仲好濕,長期咁樣好易發霉,所以沖涼後抽濕氣走最好用番抽氣扇。
|
hnh_mami 發表於 18-8-2 00:37

我爸屋企將抽氣扇位改裝浴室寶,冬天用就正,但抽濕唔得,開左成個鐘抽 ...

謝謝,今天裝修師傅話有浴室寶可以唔用抽氣扇,話條喉在原本的抽氣扇位出。其實條喉係咪好似抽氣條錫紙喉甘粗?
小華子
|
一定裝抽氣,一來抽氣扇先夠力,二來抽氣扇著個電制就得,唔駛㩒黎㩒去,加上驚快壞又難清潔仲麻煩。
abc.fion
|
[email protected] 發表於 18-8-1 23:27

能代用差好遠我都後悔換了香港凍時間唔多相反用抽氣扇功能好多時間、我都打算拆要浴室寶用了兩年
maymaggie
|
我個kdk 浴室寳,窗口式的,好廢,抽氣唔掂,浴室發霉。用咗幾個月頂唔順,拆除換番kdk抽氣扇
YFYIP
|

我安p牌吊天花,抽氣唔夠力
abc.fion
|
maymaggie 發表於 18-8-2 07:38
我個kdk 浴室寳,窗口式的,好廢,抽氣唔掂,浴室發霉。用咗幾個月頂唔順,拆除換番kdk抽氣扇
...

有同感我用金章用了兩年過埋今年冬天都拆、發現通常按窗口式都係廢
TMC3012
|
有位既我一定兩樣都裝, 好似呢啲天氣咁, 開抽氣扇就得, 冬天涷同潮濕一定浴室寶
|
hnh_mami 發表於 18-8-2 00:37

我爸屋企將抽氣扇位改裝浴室寶,冬天用就正,但抽濕唔得,開左成個鐘抽 ...

請問用什麼牌子了
|
如果浴室寶只是用在冬天沖涼,抽氣用返抽氣扇,哪個牌子暖?