自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

回覆樓主:

大家有冇睇过“MAZELEE”?

侯爵府

閒聊的 --
JASON 大J (近期多睇, 但其他都會睇, 無咩特別喜好)
THOMAS 阿福 (一個住在上海的德國人, 很欣賞他和上海太太, 兩人的互動很有愛)

深圳介紹 --
西DOSI (算是看得最多吧, 但其他介紹深圳的YOUTUBER一樣有睇)

煮食的 --
小高姐 (最喜歡, 很欣賞她做包點的技巧)
曼食曼語

伯爵府

2024勳章

keikeicat 發表於 18-10-26 12:01
有碗話碗

我都好喜歡睇呢個

珍珠宮

回覆樓主:

其實cat girl 成日口中嘅攝影師, 係咪即係佢男朋友?

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

回覆樓主:

肌肉山山
兩姊弟好好笑

男爵府

mmya 發表於 19-3-4 13:01
其實cat girl 成日口中嘅攝影師, 係咪即係佢男朋友?

yes

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

大宅

回覆 wonderful506 的帖子

大部分睇台灣的youtuber比較多,他們的口條好好,能清晰表達自己的想法及意見。香港都有睇不過就冇特定鐘意睇邊個。發現睇開的youtuber越來越多訂閱時就會無限插入廣告或植入式廣告,雖然都知係她們的賺錢途徑但就覺得同當初看已經是兩回事。所以很多時候都會追看一個youtuber直到覺得他們有點變質的時候就唔會再追,除非內容係自己喜歡看。(前一排某youtuber拍vlog話就話教人快速化妝出門但就用左唔少時間sale某產品,覺得醉翁之意不在酒,找觀眾笨咁,就冇再追看了)
歡迎歡迎

禁止訪問

大宅

seaman1982 發表於 18-10-26 12:38
呢排中意睇一個叫苗阿朵既女人。
煮飯係簡單粗暴,講唔上精緻。
食飯係狼吞虎嚥,好似唔駛o趙咁。

我都中意苗大姐,睇佢煑飯、食飯,好治癒。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

emi wong
coffee

coffee都係跟做運動
emi同佢mix bf多互動,好好笑

侯爵府

Watashiwamomo 發表於 19-3-4 13:41
回覆 wonderful506 的帖子

大部分睇台灣的youtuber比較多,他們的口條好好,能清晰表達自己的想法及意見。 ...

我諗起有個youtuber介紹一間深圳平價自助餐, 話做左X年都仲立不倒, 平日都好多人, 食物有質素又乜又物, 但條片影來影去都係得小貓三幾隻, 食物普通到唔普通, 連普通叉燒都介紹一餐, 真係服左佢!收錢做野都搵間好啲來介紹啦~

珍珠宮

回覆樓主:

隨意睇,無訂閱。

無意中睇到條片話youtuber可以有十萬元一個月,唔怪得有人全職做youtuber

大宅

回覆 jolps 的帖子

係呀!感覺係變相hard sales睇完覺得似係廣告多過睇片,曾經睇過一段片內容係整估某youtuber要騙她一齊試食,重要大家要夾重點sale其中一個杯麵咁話(話咩廣告商出重金之類,雖然係整估冇廣告商但都知估到他們的運作大約係咁)睇到這些就會有點嫌惡。輕輕鬆鬆睇個片唔想睇人賣廣告,無奈既係以前追睇那些大部分都變左咁
而家都會睇些新出道的youtuber,可是十萬訂閱那些已經開始係咁賣廣告了。賣廣告唔緊要唔好條條片都係咁就會比較容易接受
歡迎歡迎

首頁

尾頁

跳至