懷疑宮頸短

Sandstar
|
上胎15 週見紅左幾日,之後有晚陣痛左成晚就穿左羊水。原因不明

今胎而家快14 週了,擔心又再發生

想問下最快幾時可以度宮頸長度? 如果book 唔切醫生去睇急症可以嗎?
freshrose
|
Sandstar 發表於 18-8-2 03:39
上胎15 週見紅左幾日,之後有晚陣痛左成晚就穿左羊水。原因不明

其實你可以產檢果時同醫生講,醫生會幫你用陰超度,一般你唔提出都好少主動同你check
Sandstar
|
freshrose 發表於 18-8-2 05:55
其實你可以產檢果時同醫生講,醫生會幫你用陰超度,一般你唔提出都好少主動同你check
...

兩日前產檢左一次無話有事,個時我又唔記得提佢度下宮頸

我係唔係應該盡快搵個醫生睇下好呢?
freshrose
|
Sandstar 發表於 18-8-2 06:10
兩日前產檢左一次無話有事,個時我又唔記得提佢度下宮頸

我係唔係應該盡快搵個醫生睇下好呢?

有懷疑就睇啦,呢d錢唔慳得
Sandstar
|
freshrose 發表於 18-8-2 08:04
有懷疑就睇啦,呢d錢唔慳得

介意pm 我你的電話whatsapp 傾嗎?
我個權限唔可以pm 你
luv_miyuko
|
你約返普通產檢啦,都係等幾日,你都知入急症要開鉗又盛架啦,touchwood 你暫時又冇咩事。
sum_fat
|
你搵番睇開宮頸短既醫生檢查下好d, 因為個個醫生度宮頸長度都會有出入,如果個醫生唔係睇開宮頸短有經驗,可能度得唔準
luv__hccc
|
sum_fat 發表於 18-8-2 23:16
你搵番睇開宮頸短既醫生檢查下好d, 因為個個醫生度宮頸長度都會有出入,如果個醫生唔係睇開宮頸短有經驗, ...

唔怪得我個私家婦科醫生好似唔多肯幫我照陰超
luv__hccc
|
Sandstar 發表於 18-8-2 03:39

樓主,我pm左你
Sandstar
|
luv__hccc 發表於 18-8-2 23:27
樓主,我pm左你

我見到哦,但係我唔個權限唔比我pm人, 你會唔會介意pm你電話比我我地whatsapp 傾?
sum_fat
|
回覆 luv__hccc 的帖子

你可以考慮下睇孫錫鴻醫生 / 劉子健醫生,好多有宮頸短問題既媽媽都睇佢地
haha748494
|
見紅就要睇急症喇,宮頸短可能要托。