興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想換機,主要用部機上youtube, 睇片,facebook, instagram, 影相, 淘寶,唔打機。
Budget$4000以下,希望部機記憶體夠大,因為宜家呢部唔夠位下載app(事實上本身下載左好少app已經唔夠位),希望部機耐用,因為我唔常換機,唔追新款機。

唔知大家有無推介,謝謝。

別墅

curryfishball 發表於 18-8-2 10:05
想換機,主要用部機上youtube, 睇片,facebook, instagram, 影相, 淘寶,唔打機。
Budget$4000以下,希望部 ...

紅米6

男爵府

回覆 minglam240179 的帖子

耐用?當年用紅米第一代,好快玩完,燒Mon。除左國內機,有無其他推介,謝謝

侯爵府

回覆 curryfishball 的帖子

買左部HONOR 9I,普通功能夠用
PS. 買返來自己裝GOOGLE PLAY

8-)

男爵府

開心吸收勳章

curryfishball 發表於 18-8-2 10:05
Budget$4000以下,希望部 ...

推!我都想知

子爵府

minglam240179 發表於 18-8-3 06:50
紅米6

大家其實知唔知小米和紅米 有什麼分別

簡單嚟講打正小米品牌先至係小米倉自行研發和製造

紅米系列簡單嚟講叫做odm手機, 唔明大家上網google一下odm手機就會明白, 即係找山寨廠設計和製造低價手機,然後貼上小米品牌, 點解小米一直俾人覺得唔耐用 ,原因紅米手機根本是百分百山寨手機, 為咗低價用最劣質嘅材料, 用到一年你已經賺咗, 真心講我寧願用四千蚊買一部手機用四年,都唔寧願用千五蚊買一部手機用一年, 然後因為手機問題多多頂唔順又要换

男爵府

回覆 baby668 的帖子

同意,當年用紅米第一代,好快就壞mon好在有保養,攞去換mon但手工真係好差,最後部機送埋俾人,所以我宜家想搵耐用啲既機。其實紅米既質素,唔多唔少都會對小米自家製既機有負面影響

翡翠宮

baby668 發表於 18-8-4 10:34
大家其實知唔知小米和紅米 有什麼分別

簡單嚟講打正小米品牌先至係小米倉自行研發和製造

我會揀中間,二千幾蚊用兩年幾,因為呢啲科技産品用咗兩年我就會覺得落後頂唔順。

子爵府

lyh80115 發表於 18-8-4 13:53

我會揀中間,二千幾蚊用兩年幾,因為呢啲科技産品用咗兩年 ...

當小米八都要買到接近3700, 還有什麼性價比可言, 二千蚊以下基本上只有紅米, 新出嘅A2都要兩千蚊, 雖然同google合作的手機,可能避免到在用戶不知情的情況下傳送資料返大陸, 完全唔覺得呢部有非常強的性價比

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

但係我果部紅米note 4 x,幾耐用,無病無痛,係個mon d色,好唔得,白茫茫咁

禁止訪問

大宅

Katwoman 發表於 18-8-8 00:50
如果要平,可以考慮小米A2,係3出我見月費先188

請問升中一男生
想買部手機主要whatsapp 、聽歌、玩食雞的手機
二千元左右有咩選擇?

翡翠宮

soalice 發表於 18-8-9 11:53
請問升中一男生
二千元左右有咩選擇?

小米A2,$1999,傼傼食到雞嘅。

https://www.mi.com/hk/app/mi-a2/?viewId=HWAA781756edfa52e1987268724ecc53792d+12_160_0&_network_type=MOBILE#overview

珍珠宮

2024年龍年勳章

二小姐 發表於 18-8-3 14:10
回覆 curryfishball 的帖子

買左部HONOR 9I,普通功能夠用

想知夜晚影相如何?

珍珠宮

soalice 發表於 18-8-9 11:53
請問升中一男生
二千元左右有咩選擇?

華為

子爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

我部紅米14年買,到依加都仲用緊。

男爵府

Tiffany2 發表於 18-9-25 19:53
我部紅米14年買,到依加都仲用緊。

我兩部紅米都係壞mon.

首頁

尾頁

跳至