同呀女相沖...

bz_tone0808
|

呀女兩歲
尋晚呀女半夜起身係咁喊, 我去攬住佢想抱佢啦, 佢一手推開我又打我, 喊住話"我要爸爸~", C6一抱上手即刻收聲, 仲乖乖訓返......其實呢D情況係經常發生.
我同C6都好錫個女, 平時會同佢玩, 睇書, 一有假就會同呀女出街, 食好野,好少鬧罵(C6仲鬧得多過我) 但都挽回唔到佢個心, 係呀女正常狀態下, 佢態度對我同C6都公平既, 但一到扭計mode, 佢就係要爸爸, 我抱仲喊得勁. 有時, C6鬧到呀女喊, 我想抱, 佢都一手推開我仲想要求爸爸抱. 有時呀女飲奶, 佢會話"我要爸爸餵呀", 我講哂藉口話爸爸唔得閒, 佢都要等.
初頭, 我心灰意冷到眼濕, 自問對呀女好好丫,而家睇化左, 仲好啦, 我可以抖下...但個心始終少許唔舒服
mocha20150323
|
哈哈!如果係我,我應該會開心,樂得清閒!而且可以令到老公有存在感更癡家,都幾好呀
wcpcelia    發表於 18-8-2 14:33
siutse    發表於 18-8-2 11:49
lojo11    發表於 18-8-2 11:34
333s    發表於 18-8-2 10:27
BBG1
|
楼主向好果方面想吧!
polliebb
|
mocha20150323 發表於 18-8-2 10:08
哈哈!如果係我,我應該會開心,樂得清閒!而且可以令到老公有存在感更癡家,都幾好呀
...

我都想咁講
stitch2012
|
我個仔自細都係痴C6多D, 其實我真係無乜所謂, 但最憎係去99屋企食飯時, 亞仔痴老豆, 99就會話 "哎吔, 點解會咁架, 唔痴亞媽既" 聽完好氣頂, 不過我會答佢"亞仔鍚我孝順我囉, 老豆喺度就乜都搵老豆, 唔洗我辛苦丫嗎"
Angelice-BeBe
|
我個女都係痴爸爸
佢會話: 爸爸係我架
我會答佢: 你啱啊,因為佢唔係我爸爸,係我老公

有時會覺得仲好,有咩事我叫佢老豆話佢,我可留番啖氣,樓主,唔好唔開心。你小朋友仲細,大過d可能又會唔同架喇,其實好小事

selinako^^
|
我係前世情人, 你呢個第3者..同我行開
(講笑)
金金人
|
咁奇怪?係咪爸爸襯你唔喺屋企用糖糖引誘佢要乖乖,唔准喊

講下笑

我覺得大大下你佢扮下靚,買下手袋仔,買下裙仔,佢就慢慢會痴返你多d...
mysterious22
|
mocha20150323 發表於 18-8-2 10:08
...
我都咁諗..哈哈
bz_tone0808
|
回覆 mocha20150323 的帖子

我而家就係向呢個點出發, 但比位C6囂張就氣頂
kyn2017
|
bz_tone0808 發表於 18-8-2 10:06
呀女兩歲
尋晚呀女半夜起身係咁喊, 我去攬住佢想抱佢啦, 佢一手推開我又打我, 喊住話"我要爸爸~", C6一抱上 ...

我個女都特別痴我老公呀我覺得咁樣幾好啊!
amych
|
可能就係你太貼心,如果係我,會試下表面對呀囡冷淡啲,表面唔太理佢,唔多同佢玩,等佢掉轉想你多啲關心佢
藍尾巴
|
係就好 我女愈罵愈痴埋黎,罵到佢喊都係要我抱。。。其他人抱下佢都可以安慰下,但最後一定要返黎我度。
bz_tone0808
|
回覆 BBG1 的帖子

我已經叫自己樂觀面對
29XX86
|

唔好放棄, 有D小朋友好受異性相吸, 大D佢會知你錫佢架喇, 比D耐性, 佢痴老公咪仲好, 舒服D.
Yee_ng
|
呀女真係你c6前世情人,會唔會係佢少d見爸爸所以成日嗲佢
bz_tone0808
|
stitch2012 發表於 18-8-2 10:14
我個仔自細都係痴C6多D, 其實我真係無乜所謂, 但最憎係去99屋企食飯時, 亞仔痴老豆, 99就會話 "哎吔, 點解 ...
我同99一齊住, 佢初頭都會講呢D說話, 佢講到"沉",我又冇理佢, 冇再講lu
Yuki_Yeung
|
咁都算相沖
BK2002
|
bz_tone0808 發表於 18-8-2 10:06
呀女兩歲
尋晚呀女半夜起身係咁喊, 我去攬住佢想抱佢啦, 佢一手推開我又打我, 喊住話"我要爸爸~", C6一抱上 ...
仔/女通常痴父母是但一個, 唔好諗埋一邊
我仔細個都係痴佢爸爸, 扭眼訓要我老公先搞得掂成。到大少少, 個衰仔會專登係我面前好肉緊咁攬實同錫佢爸爸面珠
但我老公一樣會打駡個仔...當然, 我一樣會做足本份愛錫同駡佢啦, 到大個佢會知。

無乜理由, 細路就係咁。個衰仔依家又咪同我FD, 傾八卦嘢, 一齊敷MASK...

Poyau
|
樂觀面對