真係模型友慘事.........模型慘被肢解..............

miriam
|
諗起一堆 1985 年出既高達.......................

絕版模型被5歲童肢解斷頭 台女追討反被家長轟:塑膠玩具這麼貴

心愛的玩具被人破壞,最後一句道歉也沒有,難免令人非常氣憤!台灣一名女模型迷,早前將幾個模型安置在朋
友家中,惟朋友親戚的5歲小孩,竟將模型大肆破壞,當中一隻價值5000元台幣(約1300港元),更被「肢解成斷肢」,讓她非常心痛。當她跟對方家長理論時,小孩的父母竟指「塑膠玩具不可能這麼貴」,拒絕賠償,反指她應該要好好體諒小孩,讓她瞬間崩潰。

20150618bb
|
miriam 發表於 18-8-2 12:02
諗起一堆 1985 年出既高達.......................
??????
kittyChing
|
咁重視D模型,就唔好擺喺朋友到啦
lingfu
|
kittyChing 發表於 18-8-2 12:14
咁重視D模型,就唔好擺喺朋友到啦
記憶中篇新聞有講朋友屋企有玻璃櫃
但俾個小朋友擅自開咗拎入面野來玩

同埋重唔重視都唔代表可以俾人蓄意整爛
整爛咗就賴三賴四

算死草
|
lingfu 發表於 18-8-2 12:17
記憶中篇新聞有講朋友屋企有玻璃櫃
但俾個小朋友擅自開咗拎入面野來玩

佢點解要放朋友到?
goldrichlight
|
帶小朋友去人哋家中玩,拎乜野都要問下人家先,基本家教啦
wcpcelia    發表於 18-8-2 14:20
docomo
|
miriam 發表於 18-8-2 12:02

幅相係乜嘢意思?
miriam
|
docomo 發表於 18-8-2 12:36
幅相係乜嘢意思?
絕版模型畀朋友既仔女擰甩左個頭..................

docomo
|
miriam 發表於 18-8-2 12:41
絕版模型畀朋友既仔女擰甩左個頭..................

果隻係唔係手指?
miriam
|
docomo 發表於 18-8-2 12:44
果隻係唔係手指?
手指???

一支野個忽係插個頭落去既椿位黎

heilok
|
安置喺人地屋企已經係不可思議,仲要明知人地屋企有小朋友,傻人所為。每次有好細嘅小朋友嚟我屋企,我仔都會將佢心愛嘅lego 搬高,以免被破壞。
kavenzou
|
goldrichlight 發表於 18-8-2 12:23

lingfu
|
算死草 發表於 18-8-2 12:22
佢點解要放朋友到?

放係人地度預咗爛?

算死草
|
lingfu 發表於 18-8-2 13:06
放係人地度預咗爛?

如果朋友借黎擺爛左當然要賠
tsung
|
goldrichlight 發表於 18-8-2 12:23

Poyau
|

Wingwingm
|
Poyau 發表於 18-8-3 00:17

poyau 仙姐call你

Poyau
|
Wingwingm 發表於 18-8-3 00:19

poyau 仙姐call你

收到謝謝
JD930
|
miriam 發表於 18-8-2 12:41

mariefish
|