想轉校搵k1,轉唔轉好,手足成日都有。

tingtingalex
|

我女n班,通告都幾張,上年仲爆發,今年久唔久都有一個兩個,其實唔驚都幾多,暑假收晒k1,仲邊有位,轉唔轉好呢?
第二,老師防線比夠差,個小朋友隻手有水泡都照比佢入學校。
AGa1111
|
盡搵囉,一日未開學一日仲有可能
mysterious22
|
老師防線差,轉

ValerieBaBa
|
老師都好難個個 check 到水泡
raicherry
|
可以開左學搵,有d係開左學先唔讀
我仔果間好誇張,佢食野整損左個口入面,
老師見到損左即刻打黎叫我接走
仲要有醫生紙先可以再返學,剩係咁無啦啦睇醫生都睇窮,
不過好欣賞學校咁嚴謹
|
ValerieBaBa 發表於 18-8-2 12:37

呢排就係有同學中左手足,老師係門口防線嚴謹,真係續個學生用電筒照口腔同睇手掌,點解當時唔叫家長接走,仲比學生入課室觀察先再叫家長接走,我就覺得奇在今朝唔叫家長接走,返學校一輪觀察再有問題先打比家長接走。
mysterious22
|
ValerieBaBa 發表於 18-8-2 12:37
之前我女幼稚園爆口足口,老師真係日日門口把關,check體溫,拎電筒照口,check手,一有懷疑case,就唔俾學生入門口,有家長係whatsapp抱怨個仔只係生"飛知",老師都唔俾入,但我就覺得手足口傳染性好高,潛伏期又長,check緊D係好既
小森
|
轉,仲有3年,同心儀學校講,想waiting有位就即刻轉。
|
mysterious22 發表於 18-8-2 12:57
之前我女幼稚園爆口足口,老師真係日日門口把關,check體溫,拎電筒照口,check手,一有懷疑case,就唔俾學 ...

我女中過一次,我比佢休息左10日先返,有啲家長為自己,自私 冇良心,仲話返你, 矜貴就唔好畀佢返學啦。
sunnymama2
|
其實大把人k1 下學期轉校,可以揾定插班先。
miriam
|
讀住搵學校轉

我囡幼稚園時有兩姊兄出水痘都照返學, 好彩我囡有打水痘針, 不幸中招都唔會咁辛苦.
hahaha1231
|
轉到就轉
wcpcelia    發表於 18-8-2 14:32
Poyau
|
可以考慮
funghon
|
我仔返學坐校車,上年有幾人手足口,連校車都把關埋,EE幫小朋友度溫度正常後,才可上校車。
C.Humphrey
|
有病學校唔把關,轉校啦