興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

環保接龍勳章

早幾個月俾狗咬面住左十日醫院
之後再因情緒問題住院兩日
朋友話佢會賠償但無錢 會慢慢俾我
但只係開頭兩個月俾過幾千蚊
之後就好小聯絡 佢話工作好忙
只好似做樣咁信息問最近點 跟住又無左人影
對上一次7月頭話佢出糧會俾我雖然吾會好多但會諗辦法 但至依家都無。
我擔心佢會不了了之。
當初因為我吾想佢成家人住左咁多年隻狗有事無報警。佢仲欠緊債既 我都吾想無啦啦搞到佢俾人告咁大件事 吾想搞到要報警。
我面依家有兩條疤 將來吾知要用幾錢整。
我有情緒影響 仲要對近似既大狗都驚
我仲未結婚 我吾知我仲可以點樣處理 ?

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

回覆樓主:

冇報警,私了,唯有講個信字,但佢唔俾你都無乎。你唔係要佢負責全部醫療?未來既都要?個数可以無限喎,佢走数都唔奇。你咁傷唔報警就無保障了。

男爵府

環保接龍勳章

5R2H 發表於 18-8-3 11:02
冇報警,私了,唯有講個信字,但佢唔俾你都無乎。你唔係要佢負責全部醫療?未來既都要?個数可以無限喎,佢 ...

就係話如果未來佢吾俾我仲有無權去報案追討。
未來既係指醫療同去疤既。
我心靈同生活上既己經無計佢啦
過份?我吾係要佢俾錢整容到80歲喎

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你可以入小额庭去追赔償,當時有報警有驗傷就勝算大,依家怕你唔夠理由去support, 如果對方唔認你蝕章。

男爵府

環保接龍勳章

5R2H 發表於 18-8-3 11:25
你可以入小额庭去追赔償,當時有報警有驗傷就勝算大,依家怕你唔夠理由去support, 如果對方唔認你蝕章。
...

當時我太驚 由佢同我去醫院 記得當時醫院問俾咩狗咬 佢即答自己養既

首頁

尾頁

跳至