超唔鍾意撘小巴,純呻po

nieualma
|

好耐都唔搭一次,一撘就比司機依依哦哦。

事源架小巴好嘈又冇落車鐘,咁我過咗B站就在紅燈時嗌A站有落,可能A站一向冇咩人落車,佢就話咁遲先叫,點埋站?!

其實紅燈之後尚有一段路先到A站,佢唔會埋唔到站囉
幸運是對手
|
學電影忘不了的劉青雲話齋:駁上唔駁落
JD930
|
nieualma 發表於 18-8-2 13:56

事源架小巴好嘈又冇落車鐘,咁我過咗B站就在紅燈時嗌A站有落,可 ...

所以我唔坐小巴 好怕
20150618bb
|
[quote]nieualma 發表於 18-8-2 13:56
mariefish
|
JD930 發表於 18-8-2 14:28
所以我唔坐小巴 好怕

有落車鐘好啲
alicialee1210
|
我都唔喜歡搭小巴
JD930
|
mariefish 發表於 18-8-2 14:31
有落車鐘好啲

mariefish
|
nieualma 發表於 18-8-2 13:56

事源架小巴好嘈又冇落車鐘,咁我過咗B站就在紅燈時嗌A站有落,可 ...

好怕冇鐘同埋少人落既站,都唔知應該幾時大叫有落
bz_tone0808
|
有時嗌落車, 司機又唔比反應, 過左站叫有落, 即刻比司機XYZ
Vin仔媽
|
我都唔鍾意搭小巴
Pollyowen
|
我係怕佢地開得好快, 特別有d轉彎時都好快
mickeyeva
|
好耐之前搭綠van, 冇乜人搭,已坐門口隔離個單丁位,叫了話邊到落3次,個大叔司機都冇乜反應,聽唔到,差唔多到話前面有落,個司機話唔早啲講,吹脹
所以我都好怕搭van仔
happybebebe
|
我都唔鐘意,司機落客次次好急咁,對腳未落曬地就開
nieualma
|
mariefish 發表於 18-8-2 14:31
有落車鐘好啲

我條線冇,d車又舊
nieualma
|
mariefish 發表於 18-8-2 14:35
好怕冇鐘同埋少人落既站,都唔知應該幾時大叫有落

係呀,我冇理由未到B站就嗌定先嘛
mariefish
|
nieualma 發表於 18-8-2 17:54
係呀,我冇理由未到B站就嗌定先嘛

焗住要搭時,我會揀坐近司機位
nieualma
|
mickeyeva 發表於 18-8-2 14:58
好耐之前搭綠van, 冇乜人搭,已坐門口隔離個單丁位,叫了話邊到落3次,個大叔司機都冇乜反應,聽唔到,差唔 ...

我估你嗰次的司機耳朵靈

架車通常好嘈,有時開埋收音機,真怕叫有落
newcook
|
會唔會佢停在快線, 好難CUT兩條線停比你?
nieualma
|
newcook 發表於 18-8-2 17:58
會唔會佢停在快線, 好難CUT兩條線停比你?

cut一條線咋,而且嗰邊沿途都有站,佢唔想cut就唔應該行中線
Chickentailbun
|
我都唔喜歡坐小巴 嗌落車容易有爭拗。