工人勁做錯野

manibb0214
|
工人姐姐可以3日內煲燶2次粥,成日吾記得升高床欄,做錯永遠吾say sorry
叫左佢貼張紙提自己要开高床欄,但也經常會吾記得
wg_ann
|
新黎?
brother4
|
manibb0214 發表於 18-8-2 14:38
工人姐姐可以3日內煲燶2次粥,成日吾記得升高床欄,做錯永遠吾say sorry
叫左佢貼張紙提自己要开高床欄,但 ...

小事 慢慢來! 冇偷嘢冇黑面?
李露眉
|
用电反煲煲粥應該唔会燶??
manibb0214
|
wg_ann 發表於 18-8-2 14:40
新黎?

今年12月到期
manibb0214
|
brother4 發表於 18-8-2 14:42
小事 慢慢來! 冇偷嘢冇黑面?

暫時未有發現偷野, 做錯嘢話佢個樣好似好委屈好慘咁黑面
manibb0214
|
李露眉 發表於 18-8-2 14:46
用电反煲煲粥應該唔会燶??

我都試過喎因為佢將啲keep warm撳咗quick cook
wg_ann
|
manibb0214 發表於 18-8-2 14:46
今年12月到期

理應係熟手技工,不過工人係會越做越求其,人之常情
AGa1111
|
今年12月到期

可以搵定新工人
manibb0214
|
wg_ann 發表於 18-8-2 14:50
理應係熟手技工,不過工人係會越做越求其,人之常情

最嚴重係成日唔記得升高床欄因為bb而家十個月識自己爬起身
wcpcelia    發表於 18-8-2 15:58
manibb0214
|
AGa1111 發表於 18-8-2 14:51
可以搵定新工人

係啦
Abbie_mimi
|
manibb0214 發表於 18-8-2 14:53
最嚴重係成日唔記得升高床欄因為bb而家十個月識自己爬起身

煲燶野可原諒,BB 床欄有關安全問題,不可接受
mln
|
或者佢緊張, 有時做錯好小事, 但是被顧主罵後個人變得好驚. 因為佢會覺得咁小事都被人話, 對做其他事務就會變得緊張, 一緊張咩都會做唔好, 好易健忘。
1928mickey
|
做錯永遠吾say sorry >> 呢個不分國籍

頂唔順換人
vivibabyvivi
|
炒得啦,咁唔上心
月見草
|
mln 發表於 18-8-2 15:15
或者佢緊張, 有時做錯好小事, 但是被顧主罵後個人變得好驚. 因為佢會覺得咁小事都被人話, 對做其他事務就會 ...

無錯!
有D人做嘢好怕被人啄住,越啄越怕做錯就越做錯!
有D僱主真係好煩!
manibb0214
|
月見草 發表於 18-8-2 16:42
無錯!
有D人做嘢好怕被人啄住,越啄越怕做錯就越做錯!
有D僱主真係好煩!

佢之前已經經常會做錯同吾記得野,我會教佢下次吾好咁啦,但係佢冇上心,依然 重複犯錯, 我係近日先開始話佢
Minnacat
|
今年12月到期

即係佢做左近2年,最近3日內煲燶2次粥?呢個應該可以接受,我諗佢唔會密密煲燶2年掛?
|
manibb0214 發表於 18-8-2 14:38
叫左佢貼張紙提自己要开高床欄,但 ...

寫低贴在當眼處
manibb0214
|
[email protected] 發表於 18-8-2 18:37
寫低贴在當眼處

已經貼咗