超級冇禮貌既擋口

ckfamily
|
今日我帶埋小朋友行過花園街,响近太子果邊第一擋賣內衣,諗住買內衣既pad , 行到埋去,個阿姐响度掛緊貨,我問佢有冇內衣果d pad , 佢冇埋我,繼續掛,我諗佢可能想整埋先啦,咁我咪企响度等,等佢掛完件貨,佢就好惡咁同我講“我冇賣呢d野,你企响度做咩呀!”,當時我真係好嬲,咪同佢講“你冇咪講聲,你真係好冇禮貌”,跟住轉身走。

我都明白呢d擋既阿姐比較惡,冇諗過可以差成咁,以為都唔會幫襯佢
JD930
|
ckfamily 發表於 18-8-2 17:55
今日我帶埋小朋友行過花園街,响近太子果邊第一擋賣內衣,諗住買內衣既pad , 行到埋去,個阿姐响度掛緊貨, ...

希望呀姐冇嚇到小朋友
油麥麥
|

cindy618
|
天口興
叮妹
|
我好怕呢D婆娘
Chickentailbun
|
坐小巴成日都係咁,例如問“經唔經西九龍中心”,個司機擰開面,勁霉氣又聽唔清楚咁答“經”

唔比人唔識路,唔可以聽唔到架咩。
wcpcelia    發表於 18-8-3 11:04
judychungpuiyan
|
都唔係只得檔口既亞姐咁串咀

好多商場內既舖頭啲Sales
都會係咁上下服務態度
|
今日我帶埋小朋友行過花園街,响近太子果邊第一擋賣內衣,諗住買內衣既pad , 行到埋去,個阿姐响度掛緊貨, ...

是呀,好似問一句都唔得……不是做生意咁
siufcat
|

淘寶好過啦

自有姐姐幫襯距呢啲咁冇禮貌嘅檔口
家家公主
|
我試過去買橙 正想落手揀之際
個男人好大聲喝我 廿蚊四個無得揀架
果下嚇到我跳起 火黎
我即時喝返佢 無得揀你吾貼個牌出黎話免揀
就算揀左吾使咁大聲呀 今朝食左屎做早餐呀

佢見我鬧爆佢又即收哂聲 比佢吹漲
mariefish
|
家家公主 發表於 18-8-2 19:11
果下嚇到我跳起 火黎

抵佢比你罵
Bubeau
|
果下嚇到我跳起 火黎

笑左,不過抵鬧
家家公主
|
Bubeau 發表於 18-8-2 19:34
笑左,不過抵鬧

sheep010
|
果下嚇到我跳起 火黎

好多人欺善怕惡
家家公主    發表於 18-8-3 00:00
家家公主
|
sheep010 發表於 18-8-2 20:50
好多人欺善怕惡

hehehahailoveu
|
果下嚇到我跳起 火黎

所以話人善被人欺,jm 你好有guts , 鬧返佢
家家公主
|
回覆 hehehahailoveu 的帖子

我從來晌出面一定唔會比人蝦......

Carsonbb0800
|

更年期
umama
|
花園街……你唔幫襯就最好!
(上次我都被內衣檔既家姐鬧,後尾睇到佢,人地問下又鬧,摸下又鬧。根本行埋去就係佢大曬咁)
siuman3317
|
有病無啦啦比人駡又真係吾順氣