囡囡終於決定要做眼睫毛倒生手術

Nana91986
|
gigilai10011983 發表於 18-8-3 19:40
你小朋友幾多歲

四歲
Nana91986
|
gigilai10011983 發表於 18-12-12 00:29
請問係邊做?

最後係黃醫生做,手術好成功,依家過咗大約五個月,基本上兩個月後已經睇唔到疤痕,亦都沒有了眼睫毛倒生問題,個個都話囡囡隻眼仲精拎咗,因為做完隻眼會大啲
Nana91986
|
elektre 發表於 18-12-5 06:15
請問倒捷手術幾錢?

五萬蚊左右埋單
Nana91986
|
Qetuo 發表於 18-12-11 08:28
回覆 Nana91986 的帖子

請問你女女做左手術未? 我個女下個月做 我好緊張張🙏 ...

做咗而家大約五個月,好成功,隻眼仲精靈左好多,因為個個都話做完隻眼睇落大左,而且已經冇流眼水嘅問題,同埋眼睛痕嘅問題(emoji)(emoji)醫生好好手勢,做完頭兩個月見到紅色一條疤痕,之後已經冇嘢,宜家直頭我好細心咁樣睇都睇唔到條疤痕
Nana91986
|
Nana91986 發表於 18-12-22 11:40
做咗而家大約五個月,好成功,隻眼仲精靈左好多,因為個個都話做完隻眼睇落大左,而且已經冇流眼水嘅問題 ...

其實就算做完第一日晚上,已經可以返屋企,因為返到去要幫佢換紗布,即時睇都已經冇乜嘢,只係好似畫左條好深嘅下眼線,之後嗰一個星期醫生俾咗個透明眼罩佢帶住,等佢唔好搞隻眼,要幫佢洗傷口同埋搽藥膏,已經冇咩野,過咗兩三日佢已經話冇乜痛,不過就真係唔好俾佢搞隻眼,因為傷口埋口嘅時候可能會有啲痕
Nana91986
|
Nana91986 發表於 18-12-22 11:44
其實就算做完第一日晚上,已經可以返屋企,因為返到去要幫佢換紗布,即時睇都已經冇乜嘢,只係好似畫左條 ...

嗰條好深嘅眼線,就係傷口嘅線,等佢慢慢溶咗,就會變咗一條紅色嘅線,大約三個月左右條紅色線都冇埋,而家我直情拉低佢眼線望,都搵唔到條疤痕,所以唔使擔心
chan_elin
|

想問問係咪保險無得CLAIM?我仔都可能要做手術, THANKS
Nana91986
|
chan_elin 發表於 19-2-22 11:57

想問問係咪保險無得CLAIM?我仔都可能要做手術, THANKS

我有喎,其實睇吓個醫生點樣寫
chan_elin
|

可否PM資料俾我?
Nana91986
|
chan_elin 發表於 19-2-25 16:30

可否PM資料俾我?

已pm