同小朋友去泰國,跟康*,尼個行程

jackiemei
|
因為第一次去泰,又小朋友;請問
1)有咩要注意?
2)我想買嘢,行程中我可以係邊d點買到?

買d咩?搵緊資料,暫時「蚊怕水、腰果」

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
AGa1111
|
買嘢就big c同siam paragon地庫超市

Aisatique行就幾舒服,但買嘅嘢都幾淘寶,小朋友可以玩下小型機動遊戲
YY1101
|
jackiemei 發表於 18-8-2 22:54
1)有咩要注意?

big c
siam paragon
mega
wcpcelia    發表於 18-8-3 16:29
上校車
|
行程好趕下
如果係我,珊瑚島我會Skip,如果酒店有泳游泳池我寧可留響酒店,
jackiemei
|
AGa1111 發表於 18-8-2 23:01
買嘢就big c同siam paragon地庫超市

Aisatique行就幾舒服,但買嘅嘢都幾淘寶,小朋友可以玩下小型機動遊戲 ...

收到
jackiemei
|
上校車 發表於 18-8-2 23:08
行程好趕下
如果係我,珊瑚島我會Skip,如果酒店有泳游泳池我寧可留響酒店, ...

珊瑚島唔靚?
jackiemei
|
YY1101 發表於 18-8-2 23:02
big c
siam paragon
mega

收到
上校車
|
jackiemei 發表於 18-8-2 23:10
珊瑚島唔靚?
咁多遊客個個去珊瑚島幾靚都殘啦,如果你熱衷於玩降落傘快艇或者香蕉船另作別論,
加上帶細路坐快艇我有Concern
上校車
|
去Asiatique 我會買風濕貼腳果D 腳貼,仲有Bathfoam,有間掛滿紅燈籠的日本串燒餐廳唔錯,
去Siam Paragon 超市好多野買,專攻virgin 椰子油,摵晒皮既金柚
sugarbabyy
|
珊瑚島好無聊 島上條路又窄 無咩值得去的。 加上要搭快艇。我坐過一次。遇到大浪。成隻快艇彈起身 嚇到我 以後都唔敢搭了。
jackiemei
|
上校車 發表於 18-8-2 23:17
去Asiatique 我會買風濕貼腳果D 腳貼,仲有Bathfoam,有間掛滿紅燈籠的日本串燒餐廳唔錯,
去Siam Paragon ...

jackiemei
|
上校車 發表於 18-8-2 23:12
咁多遊客個個去珊瑚島幾靚都殘啦,如果你熱衷於玩降落傘快艇或者香蕉船另作別論,
加上帶細路坐快艇我有Con ...

我去因為想同女影相以上高空玩意,我畏高的

我買咗美人魚尾俾2個女

上校車
|
jackiemei 發表於 18-8-2 23:27

我去因為想同女影相以上高空玩意,我畏高的
N 年前試過跟團去pattaya, 我選擇留在酒店, 之後坐2排車沿海邊2條路去central festival 飲飲食食, D 團友去完珊瑚島, 又嘔又凳又暈又曬, 我慶幸我決擇英明
mandy952
|
上校車 發表於 18-8-2 23:08
行程好趕下
如果係我,珊瑚島我會Skip,如果酒店有泳游泳池我寧可留響酒店, ...

yes,起碼乾淨企理,慳返d時間
losttoa
|
我個人建议不要騎大象 please
上校車
|
mandy952 發表於 18-8-3 09:58
yes,起碼乾淨企理,慳返d時間
N 年前就係我選擇留在酒店唔跟大隊去珊瑚島, 舒舒服服咁大半日, 有個媽媽帶住個女都寧可跟著住hea 住在泳池, 之後跟我坐2 row car 沿海邊漫遊去central festival 搵食, 之後見到成團去完珊瑚島既團友返來散晒咁滯
kayen
|
jackiemei 發表於 18-8-2 22:54
1)有咩要注意?

之前跟過一樣團,如未去過珊瑚島。我會去,因只有這天可游水,島上亦有水上活動(收费不便宜)如海底慢步,我小朋友未玩過,所以會好开心,爸爸亦可玩吓降落傘等。
導游帶去購物店,比臉買小小好,之後去市場大把有得買,價錢平一半,如溜蓮糖、小老版等
玩得开心
CACACAROL
|
珊瑚島:
沒記錯出島要30-40mins船, 如暈浪先食定藥 (船程中途會停在海中玩降傘)
在島上想玩水上活動, 問下導遊有沒介紹那檔,因最近新聞有指某D活動檔口屈人整爛快艇,要求賠款

BIG C: 團應只有一小時給你行, 要快手因排隊俾錢人龍長

Asiatique: 手信店(近旅遊巴入口那邊), 可一次買"食"的手信; 可先去此店買好野入箱(免費入箱)暫存店內, 臨走前才取回.
秋天與楓葉
|
上校車 發表於 18-8-2 23:12
加上帶細路坐快艇我有Con ...

快艇開得好快,我諗返都驚
珊瑚島普通海灘一個
水唔清,沙唔幼
旅行團沙灘櫈近小販,好大陣魚腥味,臭到我都唔敢坐低
近海又一陣汽油味

jackiemei
|
秋天與楓葉 發表於 18-8-3 10:46
快艇開得好快,我諗返都驚
珊瑚島普通海灘一個
水唔清清,沙唔幼

睇嚟我要再考慮........