有冇媽咪懷孕前後生活冇分別?

Baby88.v
|

有冇媽咪懷孕前後生活無分別?唔戒口唔補夜訓 勞動大日日做家務 會唔會有咩影響?
紫悅優
|
Baby88.v 發表於 18-8-3 00:25
有冇媽咪懷孕前後生活無分別?唔戒口唔補夜訓 勞動大日日做家務 會唔會有咩影響?
...

其實無咩分叻!不過就介酒介煙。。工照翻。b照臭!( ̄▽ ̄)家務都係照做
puppydingo
|
而家早睡早起
GCHK
|
休息比較多,冇食太多涼嘢,唔食生嘢,其實冇乜變
sandylly
|
我除咗頭3個月唔飲凍野,之後同未有之前無分別(我本身唔食生野)我都無特別戒口,煎炸野同汽水照飲照食
EstrellaDamm
|
Baby88.v 發表於 18-8-3 00:25
...

我冇咩特別,只係唔食生肉生蛋等,唔飲酒,咖啡限一日一杯,其餘大致上如常生活,兩胎到生都係咁。我一向夜瞓。
casmile
|

我嗰時都冇咩分別。係唔飲平時日日飲既coffee,其他好多野都照吃。。。除左生野。凍野都有飲。。家務照做。。。換床單,清潔,買餸,煮飯。。。。完全冇咩分別咁。。。仲有都好夜訓。。,有時成2點 不過大肚夜訓係唔會影响到bb出世後變夜訓B既!因為我個女宜家9點就要訓
pineapple_bun
|

我無戒口果啲呀. 凍野雪糕果啲照食. 但係我有左前都係訓到around 10 點再訓晏覺. 可能本身個人都訓得多. 無咩做家務. 夜晚12 -1 點訓

但係yoga 而家就係Prenatal yoga , massage變左孕婦按摩咁.第二胎, 上胎都係咁.

Baby88.v
|
紫悅優 發表於 18-8-3 14:33
其實無咩分叻!不過就介酒介煙。。工照翻。b照臭!( ̄▽ ̄)家務都係照做
...

又番工又臭b咁堅?
Baby88.v
|
casmile 發表於 18-8-3 22:04
我嗰時都冇咩分別。係唔飲平時日日飲既coffee,其他好多野都照吃。。。除左生野。凍野都有飲。。家務照做。 ...

放心哂
Baby88.v
|
Baby88.v 發表於 18-8-3 23:00
放心哂

臨生突別緊張
Baby88.v
|
pineapple_bun 發表於 18-8-3 22:28
我無戒口果啲呀. 凍野雪糕果啲照食. 但係我有左前都係訓到around 10 點再訓晏覺. 可能本身個人都訓得多. 無 ...

好訓得哈哈 我一日淨係訓到五個鐘
Baby88.v
|
EstrellaDamm 發表於 18-8-3 16:50
我冇咩特別,只係唔食生肉生蛋等,唔飲酒,咖啡限一日一杯,其餘大致上如常生活,兩胎到生都係咁。我一向 ...

兩胎都健健康康嗎?
Baby88.v
|
Baby88.v 發表於 18-8-3 23:02
兩胎都健健康康嗎?

聽人講話飲咖啡對胎唔好
Baby88.v
|
sandylly 發表於 18-8-3 16:27
我除咗頭3個月唔飲凍野,之後同未有之前無分別(我本身唔食生野)我都無特別戒口,煎炸野同汽水照飲照食
...

我又係唔戒口 所以驚對b有影響
Baby88.v
|
GCHK 發表於 18-8-3 15:52
休息比較多,冇食太多涼嘢,唔食生嘢,其實冇乜變

pineapple_bun
|
Baby88.v 發表於 18-8-3 23:01
好訓得哈哈 我一日淨係訓到五個鐘

有bb前都係? 唔會好眼訓?

如果你身體好其實唔係好戒口都ok呀. 我醫生凈係話唔好食魚生同生蛋. 我上胎咖啡一日一杯. 但係今胎一有左就唔想飲咖啡, 凈係鐘意飲綠茶
Baby88.v
|
pineapple_bun 發表於 18-8-3 23:07
有bb前都係? 唔會好眼訓?

如果你身體好其實唔係好戒口都ok呀. 我醫生凈係話唔好食魚生同生蛋. 我上胎咖 ...

有bb之前就慣左早上先訓 到依家都未習慣 完全唔識眼訓……唔到凌晨三點都訓唔到 未到八點已經醒哂!日日如是……
|
Baby88.v 發表於 18-8-3 23:02
兩胎都健健康康嗎?

唔覺有咩健康問題,so far 大細都正正常常咁。
|
Baby88.v 發表於 18-8-3 23:03
聽人講話飲咖啡對胎唔好

過量當然唔好。醫生話一日一杯OK。