[即時討論]BB來了 大結局!

Vivid2
|
上個post爆了, 歡迎係呢到繼續討論

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
CathyPaul
|
其實恬恬好自私, 老公為佢連份工都無埋
lokwai825
|
兩公婆只係價值觀唔同啫,又唔可以話恬恬自私!
不過好奇怪係香港人真係搵食大過天,一講到抽像嘅價值觀,好多人就會覺得不設實際,堅持原則係無謂係離地!
究竟係我太老土,定係世界已變?!
mother904
|
覺得恬恬好煩,成個世界要圍於佢轉,佢中意既,認為岩既,全部要跟佢一套。
cissie    發表於 18-8-3 19:00
JD930
|
mother904 發表於 18-8-3 01:01
覺得恬恬好煩,成個世界要圍於佢轉,佢中意既,認為岩既,全部要跟佢一套。 ...

尋日幫個女搞生日會其實冇咩咁難以接受啫
lokwai825
|
JD930 發表於 18-8-3 01:46

尋日幫個女搞生日會其實冇咩咁難以接受啫

但個女生日會變成產品推介會真係接受到?唔覺好銅臭咩?

JD930
|
lokwai825 發表於 18-8-3 02:36

我覺得好似打份工咁,做得KOL要接受人哋嘅贊助就要做返份工要做嘅嘢,如果普通家庭我唔認同搞到個女嘅生日會咁係好,但佢受得贊助收得十萬就當take咗 job offer啦
lokwai825
|
JD930 發表於 18-8-3 02:46
我覺得好似打份工咁,做得KOL要接受人哋嘅贊助就要做返份工要做嘅嘢,如果普通家庭我唔認同搞到個女嘅生日 ...

但恬恬去到現場先知老公攪成咁,有情緒唔想攪都好正常喎!
正如佢自己講,唔想媽媽谷啲人覺得佢借個女生日搵錢!
我覺得最大問題係老公先斬後奏,無同恬恬講淸楚!

JD930
|
lokwai825 發表於 18-8-3 02:48
但恬恬去到現場先知老公攪成咁,有情緒唔想攪都好正常喎!
正如佢自己講,唔想媽媽谷啲人覺得佢借個女生日 ...

佢一早聽到老公講有贊助㗎喎
JAVA9A
|
JD930 發表於 18-8-3 02:53
佢一早聽到老公講有贊助㗎喎

但宜家變咗產品發怖會喎

JD930
|
JAVA9A 發表於 18-8-3 03:08
但宜家變咗產品發怖會喎

上面七樓已經講咗,我冇話認同,普通家庭亦唔應該係咁 不過收得錢受得贊助就即係take job offer啦,而且只係其中幾分鐘時間比人上台sell下嘢,又唔係講足幾個鐘,唔通整個生日會係幾分鐘內就完成
lokwai825
|
JD930 發表於 18-8-3 03:20
上面七樓已經講咗,我冇話認同,普通家庭亦唔應該係咁 不過收得錢受得贊助就即係take job offer ...

咁可能大家價值觀真係好唔同,如果唔鍾意,一分鐘都嫌多
明明一個應該溫馨嘅生日會,突然sell產品,就好似一粒老鼠屎搞禍煲粥咁!
最重要恬恬唔知媽媽谷啲人點睇佢,上次喺媽媽谷幫朗朗解䆁都爭啲畀人話佢借機宣傳寶安心啦!

wcpcelia    發表於 18-8-3 14:02
bebeyi
|
lokwai825 發表於 18-8-3 02:36

佢介意嘅只係媽媽谷其他媽媽點睇佢

阿妙新書簽名會咁多贈品又唔見佢銅臭
Vivid2
|
碌樓梯的是范文雅
仲以為係高寧
babyalexender
|
原帖由 mother904 於 18-08-03 發表
覺得恬恬好煩,成個世界要圍於佢轉,佢中意既,認為岩既,全部要跟佢一套。 ...
恬媽太過完美主義
其實馬狀身邊最麻煩女人係佢

AppleChan01
|
原帖由 babyalexender 於 18-08-03 發表
恬媽太過完美主義
其實馬狀身邊最麻煩女人係佢
其實保安心d資本係Ali 同佢阿媽
叫人執左去幫佢入股1980
難怪Ali咁嬲

JD930
|
lokwai825 發表於 18-8-3 04:06
咁可能大家價值觀真係好唔同,如果唔鍾意,一分鐘都嫌多
明明一個應該溫馨嘅生日會,突然sell產品,就好似 ...

哈哈,妳完全get唔到我講乜,重覆又重覆講到我好支持佢sell產品咁,我每一個post都講咗一次:冇話我鐘意,亦一早講咗我唔認同。
我一直嘅point係,既然take得份job offer就要做返份工工作範圍嘅嘢,正如做地盤工好辛苦㗎,又日曬雨淋又成,咁妳收得人工,接受得個offer,預咗㗎啦。妳不斷講啲乜乜乜乜乜咪等同於地盤工好辛苦點點點點點,係㗎,真係唔係人人接受到㗎,接受唔到咪唔好收人工囉,但妳收咗人工,又要唔做嘢 (比幾分鐘產品啲人講嘢 = 返地盤工),點講得通
JD930
|
AppleChan01 發表於 18-8-3 07:57
其實保安心d資本係Ali 同佢阿媽
叫人執左去幫佢入股1980
難怪Ali咁嬲

呢樣真... 如果件事發生係我身上,要我撐自己老公都ok,但啲資金同心血我媽咪都有份的話我真係接受唔到佢叫我執咗佢
薯圈
|
lokwai825 發表於 18-8-3 00:58
兩公婆只係價值觀唔同啫,又唔可以話恬恬自私!
不過好奇怪係香港人真係搵食大過天,一講到抽像嘅價值觀, ...

恬恰當然自私。 佢嘅所謂價值觀係建基喺他人身上,並且去到忽略自己家庭。(明明經濟支柱係老公,成日為左去"幫人"而唔得閒湊仔。 最最最重要嘅係, 屋企唔係有錢到唔使做都得, 都要老公疲於奔命又要煩錢,又要幫手湊b, 仲要花好多時間去哄佢。 恬恰直頭活於自我中。 好唔鐘意呢類人。(但又好鐘意Ali喎~)
做個靚太
|
唉~有時睇睇下都覺得幾煩~
老公無錢,怨,老公搵錢,又怨~
又樣樣都彈咁~
其實男人湊b,應該多D認同n包容,否則佢一句,咁你自己湊囉…到時就真係自己攞尼賤~
尼D女人,真係會迫到個老公搵第二個~幾靚都無用~