適合小朋友搞生日party既地方??

5566FAN
|
兩個仔仔都係下個月生日,想幫佢地搞個生日會會請埋佢地D朋友仔黎一齊食野一齊玩,有無值得推介既地方?
fanyi02211990
|
M記??或者屋企搞都唔錯
yingho78
|
之前有個同學仔家長係麥當當度搞
不過真係好熱氣
小朋友想食幾多熱氣野都係任叫
5566FAN
|
fanyi02211990 發表於 18-8-6 12:55
M記??或者屋企搞都唔錯

屋企地方淺窄,請唔到咁多人黎
baby_yee
|
M記或者playhouse, 兩者我都去過, 氣氛就M記好d, 多小朋友既playhouse 可以任佢地玩
5566FAN
|
yingho78 發表於 18-8-6 13:50
之前有個同學仔家長係麥當當度搞
不過真係好熱氣
小朋友想食幾多熱氣野都係任叫 ...

M記放題又真係熱氣既,我都無諗到呢樣添
tsung
|
baby_yee 發表於 18-8-6 17:09
M記或者playhouse, 兩者我都去過, 氣氛就M記好d, 多小朋友既playhouse 可以任佢地玩
...

cck2411
|
8方雲習
sushiroll
|
clubhouse? pizza hut?
JD930
|
Partyroom or clubhouse?
貓頭雀
|
冒險樂園,人頭收費,玩足一日。
Kikifai198
|
partyroom or playhouse ,而家有好多都有啱弓大人小朋友一齊玩
Ashleycorina
|
你的budget ?
sunnymama2
|
sushiroll 發表於 18-8-6 23:21
clubhouse? pizza hut?

上個月搞過,一般般。全靠自己帶的夾公仔機撐場。
sunnymama2
|
貓頭雀 發表於 18-8-6 23:26
冒險樂園,人頭收費,玩足一日。

前年搞過,very good!
ninjarabbit
|
M記有員工幫手帶小朋友玩,家長無咁呢hea. 自己會所或租party 場地叫到會,家長又要招呼人,又要落手落腳執頭執尾,辛苦D。
happybebebe
|
麥當當
因為來賓可以叫馬卡龍同大杯咖啡特飲,大家食得開心
happybebebe
|
5566FAN 發表於 18-8-6 17:12
M記放題又真係熱氣既,我都無諗到呢樣添

小朋友只會顧住玩,只有大人在坐住食
sunnymama2
|
ninjarabbit 發表於 18-8-7 08:12
M記有員工幫手帶小朋友玩,家長無咁呢hea. 自己會所或租party 場地叫到會,家長又要招呼人,又要落手落腳執 ...

M記大前年我搞過。

可能間間唔同啦,我嗰時得一個落單,又因為客人黎到都要諗吓,所以落左好耐,成個鐘都有。加上佢又唔係順住客人黎的次序落單,有些客人坐成個鐘才有野食。等食其間係冇任何活動,所以會好悶。而且發覺最後有客人漏左被問叫唔叫野食

所以如果喺M記搞,最好問可否安排多一個人幫手落單,最好安排客人一到就比客人落單,唔係等齊人才落單。

總括,M記,pizza hut, 冒險樂園我都搞過。

論好玩:冒險樂園>M記~pizza hut

論$: 冒險樂園~pizza hut >M 記
Ada2288
|
觀塘區都有好多playhouse可以搞生日會