懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

c.chloe 發表於 18-8-9 10:28
回覆 Jessicakyy 的帖子

之前我都無乜反應,點知7週就來了,我都想快d過40週!不過依家的日子就好似度日如 ...

真的。。多反應,代表寶寶健康,佢努力要妳控制飲食,小心唔好比危險野佢。

上次不幸。。。就係突然孕反感覺減退左。。。。。

所以,我唔係幸災樂禍。。。我想有大大的反應,可是我仍是比較早期的早早孕。

我不比自己多想了,每次懷孕都係獨立事件咁的,無關連。

珍珠宮

回覆樓主

平時食酸嘢有無緩解到啊?可以飲湯水補充下營養

複式洋房

我由6週開始一到夜晚就想嘔,到而家13週都仲係咁,真係好辛苦
晚晚都要食止嘔藥,但政府開既止嘔藥食完會超眼訓,日頭食完根本做唔到野
同老公講佢就話我煩因為我日日都話想嘔

男爵府

回覆 Josephinetam01 的帖子

我11週又係到夜晚就好唔舒服又嘔、食左止嘔藥好小小希望快d 過渡

別墅

今日終於第一次產檢,bb 9W2D符合週數大小,22mm.

第一次聽bb心跳,好快,好有力,有d感動,醫生指哩度係頭仔,哩度係patpat, 雖然唔係好清楚,但都見到個shape..

第一次完全唔知應該問醫生咩問題好....只同醫生講斷斷續續有d啡色分泌物,醫生又話照完正常,強調媽媽身體的任何反應同bb健康無關,唔係流紅色血就ok

又話嘔得好辛苦,佢話正常反應,無野可以幫到,我都唔想食藥,諗住忍到就忍,為左bb辛苦都值得!

媽媽們加油!!

複式洋房

c.chloe 發表於 18-8-3 12:15
這個星期7w開始成日覺得噁心,見到咩都晤想食. 好似變到無乜味覺, 食咩都覺得無味,晤好食,更加食晤落.朝早成 ...

睇中醫可以幫到手

複式洋房

c.chloe 發表於 18-8-14 18:40

第一次聽bb心跳,好快,好有力,有d感動,醫生指哩度係 ...

唔駛咁擔心,我5W都有流啡,流咗差不多兩個W,但醫生幫我check過胎盤位置正常,又冇宮外孕,所以叫我流血就要入急症。之後我8W同10W都有突然流咗5蚊銀咁上下嘅血,不過隔咗一陣好快就冇血喇,所以我冇去急症,我諗可能係一d小血塊,之後一到咗12W開始就穩定好多喇。

複式洋房

c.chloe 發表於 18-8-14 18:40

第一次聽bb心跳,好快,好有力,有d感動,醫生指哩度係 ...

如果你想嘔或者反胃,可以試下食利賓納軟糖呀,對於我都幾work㗎,因為又酸酸地,又有維他命C,雖然有少少糖,但都好過食話梅嗰d嘅

伯爵府

c.chloe 發表於 18-8-3 12:15
這個星期7w開始成日覺得噁心,見到咩都晤想食. 好似變到無乜味覺, 食咩都覺得無味,晤好食,更加食晤落.朝早成 ...

我都有類似感覺,無你咁嚴重

別墅

恩恩, 吾好唸甘多~
每個人反應都吾同~ 但都系一種經歷!
祝福你今胎BB健健康康!!

別墅

回覆 RubyYu07 的帖子

都有食, 不過都吾算感覺有好到
不過慢慢習慣了, 逼自己食D,食到開始覺得有小小頂就即刻停, 忍到晤嘔就嘔

別墅

回覆 Josephinetam01 的帖子

我無食止嘔啊, 只系食小D,同埋忍到就忍.
不過訓覺真係會好D, 訓著就唔會嘔.

哈哈 我老公都無眼睇, 不過都會買D酸野卑我食下睇下會晤會感覺好D,雖然我覺得無乜幫助

別墅

回覆 netbb 的帖子

希望辛苦頭三四個月就可以渡過~~

別墅

回覆 BabyBear0221 的帖子

系阿,哩兩日都無乜流了.
前兩日去照,醫生都系話正常, 流血先再去睇都OK

別墅

回覆 BabyBear0221 的帖子

系喔, 等我今日去買來食下先~謝謝你~~
有時口淡淡都想塭D野咬下, 但系又吾想成日食梳打餅, 驚喉嚨痛, 可能天氣問題, 都有D痕痕地

別墅

回覆 hamsterma 的帖子

初時真係覺得好辛苦,不過衣架9週,慢慢好似習慣佐哩辛苦,同埋學識自我調節下

大宅

回覆樓主:

我而家六週四,也沒有什麼孕反,一直有卧床休息,有時都會攰咁咋。

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

我六週末有孕反,唔知好無而家食定多點。。。又怕食肥自己,搞到身體差

別墅

孕反因人而異,有D人好早開始,有嘔到生, 有D人一D都唔嘔~
最緊要放鬆心情~相信BB

首頁

尾頁

跳至