胎無心跳,流產點做?

cincinlai
|

醫生話流產有兩個方法,一係食/塞藥,一係刮宮!有jm有類似經驗嗎?應該揀咩方法好?
如果在家自行食/塞藥,係咪第二日就會自己排出?係咪會好痛?會唔會大量流血?

Hoyi525
|
之前試過又係9周冇心跳,入屯院塞藥,之後可回家,會有d m痛感覺,晚上就排出左。
有血但同m到差唔多。

好好保重身體!
cincinlai
|
Hoyi525 發表於 18-8-3 23:23
之前試過又係9周冇心跳,入屯院塞藥,之後可回家,會有d m痛感覺,晚上就排出左。
有血但同m到差唔多。

明白,謝回覆
haha748494
|
最好問下醫生意見,塞藥較為保守安全D。
Jennifercyber
|
cincinlai 發表於 18-8-3 12:50
醫生話流產有兩個方法,一係食/塞藥,一係刮宮!有jm有類似經驗嗎?應該揀咩方法好?
如果在家自行食/塞藥 ...

岩岩做完塞藥流產。 塞完等幾個鐘就會子官收縮痛,跟住就成舊組織排番出黎。 但時間快慢因人已定。
因為同日同時間隔離床一點塞,六點就走左。
我要夜晚9點先排到。
cincinlai
|
Jennifercyber 發表於 18-8-5 10:27
岩岩做完塞藥流產。 塞完等幾個鐘就會子官收縮痛,跟住就成舊組織排番出黎。 但時間快慢因人已定。
因為同 ...

我都做完,尋晚排咗啦!
你排咗之後仲有冇好多血?
我而家唔多血!擔心咁樣會唔會排唔清?
|
cincinlai 發表於 18-8-5 10:44
我都做完,尋晚排咗啦!
你排咗之後仲有冇好多血?
我而家唔多血!擔心咁樣會唔會排唔清?

頭兩三塊夜用m 巾 滿嘅, 但宜家同平時頭一兩日流量差唔多。 因為我本身經量唔太多。
cincinlai
|
Jennifercyber 發表於 18-8-5 10:47
頭兩三塊夜用m 巾 滿嘅, 但宜家同平時頭一兩日流量差唔多。 因為我本身經量唔太多。
...

咦!咁我諗同你都差不多!
Thanks
|
cincinlai 發表於 18-8-5 10:53
Thanks

大家加油養好身體再重新出發(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
|
cincinlai 發表於 18-8-5 10:53
Thanks

你仲有冇流啡,血?
係咪差唔多一星期就清哂?
cincinlai
|
Jennifercyber 發表於 18-8-11 12:02
你仲有冇流啡,血?
係咪差唔多一星期就清哂?

我差不多清晒,本身尋日無咩血/啡,但今朝又有返些少,不過都唔多,似平時m到最尾一、兩日咁。
你呢?你清晒未?
|
cincinlai 發表於 18-8-11 12:23
我差不多清晒,本身尋日無咩血/啡,但今朝又有返些少,不過都唔多,似平時m到最尾一、兩日咁。
你呢?你清 ...

我都係咁得番幾滴啡,所以問下你。
我飲緊中藥,但唔知清哂未。
我要到27號先返醫院檢查。所以又唔敢補住。
bchuma
|
cincinlai 發表於 18-8-3 12:50
如果在家自行食/塞藥 ...

我試過 無心跳嘅 要藥流,➕刮子宮 因為係無心跳 刮宮會乾淨點
cincinlai
|
Jennifercyber 發表於 18-8-11 12:33
我都係咁得番幾滴啡,所以問下你。
我飲緊中藥,但唔知清哂未。
我要到27號先返醫院檢查。所以又唔敢補住 ...

我都諗住清晒之後補吓!
我下星期二覆診,到時睇吓點先!
cincinlai
|
bchuma 發表於 18-8-11 13:14
我試過 無心跳嘅 要藥流,➕刮子宮 因為係無心跳 刮宮會乾淨點

希望清晒唔洗刮啦!
突登做藥流,痛得咁辛苦,唔想刮呀!
cincinlai
|
bchuma 發表於 18-8-11 13:14

你個時個胎幾大?因爲藥流清唔晒,所以最後要刮?
|
cincinlai 發表於 18-8-11 13:27
希望清晒唔洗刮啦!
突登做藥流,痛得咁辛苦,唔想刮呀!
...

唔使掛! 我成個圓形痾左出黎。斷斷續續都好多組織一舊舊排左出黎。我應該攪掂掛。真係唔想刮呀! 你私家覆診定政府?
cincinlai
|
Jennifercyber 發表於 18-8-11 13:37
唔使掛! 我成個圓形痾左出黎。斷斷續續都好多組織一舊舊排左出黎。我應該攪掂掛。真係唔想刮呀! 你私家 ...

我個時都痾咗一串嘢出黎,成條腸粉咁,唔知算唔算正常。
我係政府呀

麻每吉
|
我上次做吸加刮宮,八週幾,醫生話塞藥有機會排唔清,排唔清都係要手術,仲要拖
laisausau
|
cincinlai 發表於 18-8-11 14:00

我個時都痾咗一串嘢出黎,成條腸粉咁,唔知算唔算正常。

流産2星期,止曬血,最好自己去婦產科醫生照一次陰超,因為政府覆診多數係同你驗尿,唔會照B丶陰超.我上次小x後醫生話有丁屎dd大嘅陰影,細都陰超都睇唔到係瘀血定胎衣之類,冇刮冇特別理,一直睇中醫調理20幾日後M come時排左幾撻尾指指甲咁大小似豬血塊狀物~之後M神奇地準左~你好好休息呀