12週後飲奶粉及鈣片,仍需要吃DHA嗎?

Jessie12300
|
各位請問12週後飲奶粉及食鈣片,仍需要食DHA嗎?有無細粒D嘅DHA牌子介紹下,至憎吃膠囊,食到個胃唔舒服
SAU.YI
|
如果要細粒dha,食enfinitas個隻,好易吞
Jessie12300
|
SAU.YI 發表於 18-8-3 16:24

好,我了解下
ZeLz
|
SAU.YI 發表於 18-8-3 16:24
bb展做緊買1送1
touko
|
回覆 ZeLz 的帖子

Online 買直接送門票!
kathy321
|
ZeLz 發表於 18-8-3 19:32
bb展做緊買1送1

咩價錢?
pinkyleung75
|
雅培隻媽媽奶粉都有DHA,仲有葉酸同鈣,一隻搞掂,唔洗買晒咁多隻食
Jessie12300
|
pinkyleung75 發表於 18-8-10 12:28
雅培隻媽媽奶粉都有DHA,仲有葉酸同鈣,一隻搞掂,唔洗買晒咁多隻食

都幾多人話雅培媽媽奶粉好,我宜家食安滿,食完我轉翻雅培試下
mclau2012
|
我記得惠x媽媽奶都有DHA成份,你可以參考下,我懷孕果陣係食膠囊DHA,淡淡紫菜味道我覺得唔難食啦
BabyCiu
|
你要睇番你食開隻奶粉含有幾多Mg DHA.一般孕婦每日需要200Mg DHA
Jessie12300
|
BabyCiu 發表於 18-8-10 17:32
你要睇番你食開隻奶粉含有幾多Mg DHA.一般孕婦每日需要200Mg DHA

多謝各位媽媽提點
BabyCiu
|
Jessie12300 發表於 18-8-10 17:34
多謝各位媽媽提點

我自己本身飲開安滿.每日都會加多一粒DHA
RubyYu07
|
因為我有飲媽媽奶,所以無單獨食DHA
Jessie12300
|
RubyYu07 發表於 18-8-10 21:21
因為我有飲媽媽奶,所以無單獨食DHA

我就想飲媽媽奶唔想食DHA,本身胃唔好,怕食DHA個胃唔受得
RubyYu07
|
Jessie12300 發表於 18-8-10 21:23
我就想飲媽媽奶唔想食DHA,本身胃唔好,怕食DHA個胃唔受得

媽媽奶都含有DHA架,唔飲都得!
food1331
|
我DHA同鈣都有呀 果時食J牌鈣都幾好 冇點腰痛腳痛
bchuma
|
Jessie12300 發表於 18-8-3 15:47
各位請問12週後飲奶粉及食鈣片,仍需要食DHA嗎?有無細粒D嘅DHA牌子介紹下,至憎吃膠囊,食到個胃唔舒服
...

可以食可以唔食噶。