第二胎個肚係未會特別大?

momolonglongb
|
我宜家陀緊第二胎,個個都話我肚好巨,宜家先35週+,仲有成個月先生得,又唔係食得嘢多,宜家個肚大到腰又痛,恥骨又痛
JASONKAKA
|
momolonglongb 發表於 18-8-3 15:50
我宜家陀緊第二胎,個個都話我肚好巨,宜家先35週+,仲有成個月先生得,又唔係食得嘢多,宜家個肚大到腰又 ...

不一定哦,我二胎嘎肚都唔大,你嘎是否男b啊
rose0826
|
momolonglongb 發表於 18-8-3 15:50
我宜家陀緊第二胎,個個都話我肚好巨,宜家先35週+,仲有成個月先生得,又唔係食得嘢多,宜家個肚大到腰又 ...

第一胎都好大
|
JASONKAKA 發表於 18-8-3 17:24
不一定哦,我二胎嘎肚都唔大,你嘎是否男b啊

唔係呀,兩胎都係囡囡
fst931
|
我第二胎,個肚大得好快,同比第一胎大!
Meilin01
|
我二胎。但我唔覺得我肚有特別大
RubyYu07
|
如果肚大,不如試下日頭行路用托腹帶?
haha748494
|
到懷孕後期,成個人會覺得好容易攰,儘量多D休息,好快就可以同BB見面喇,加油吖。
|
RubyYu07 發表於 18-8-4 10:20
如果肚大,不如試下日頭行路用托腹帶?

宜家呢d天氣真係唔想用(emoji)(emoji)(emoji)
|
haha748494 發表於 18-8-4 15:15
到懷孕後期,成個人會覺得好容易攰,儘量多D休息,好快就可以同BB見面喇,加油吖。 ...

謝謝你
pigpiglamlam
|
聽講好多媽媽都係,不過我2胎個肚都差不多,但第2胎阿女係重d
hamsterma
|

但係人地話二胎會比第一胎生嘅時間短
|
pigpiglamlam 發表於 18-8-4 17:26
聽講好多媽媽都係,不過我2胎個肚都差不多,但第2胎阿女係重d

希望啦,我第一胎催生,都用佐5個鐘